RUDEŠ – ZAPAD 75 – 83

Rudeš -Zapad     75 -83

1. 19 -30  2.19 -14  3.21-16  4. 16 -23

RUDEŠ : RADMAN 5, GRŽINIĆ, MANDALINIĆ 5, SKORUPAN, GALIĆ 14, ŠTIRJAN 5, MAJIĆ 6, TUŠEK 9, CVITKOVIĆ, L.LJUBIČIĆ 8, ČUTUK 17, K.LJUBIČIĆ 6 . TRENER D.MIHOLIĆ.

ZAPAD : DELIĆ, BANIĆ 4, SLIVONJA, MARKOČIĆ 11, KREŠIĆ 21, ČAR 7, KRPELJEVIĆ, GOGIĆ 11, ČOLAK 10, IVŠIĆ, ČUŽE 4. TRENER P.POREDOŠ.

Zapad je  uspio ponoviti dobru igru na parketu u Rudešu, kao i u prošlome prvenstvu kad je porazio Rudešane sa uvjerljivih 97 -69 i uzvratio im za poraz u Malešnici od 97-93. Nakon uvodnih, slabih kola u ovogodišnjoj ligi i sa malim bodovnim saldom, Zapad je konačno kompletan sa važnim Andrijom Krešićem, no i sa nekoliko još neoporavljenih igrača.

Početak je pripao Zapadu, sjajnom napadačkom igrom prvu četvrtinu završavaju sa čak 30 ubačaja. Slijedi, nakon izmjena u sastavu , za Zapad još nezabilježenih 6 minuta bez koša, što naravno mladi sastav Rudeša ne propušta, rade seriju od 9-0, sad je već 30-28.  Zapad se pomalo vraća i tricom Čara  poluvrijeme završava u pozitivi sa 44 – 38 . Mogao se Zapad i prije odvojiti na veću prednost, no suci nisu imali svoj dan, sa krajnje neujednačenim kriterijima dobro su iznervirali klupu i malobrojne navijače gostujuće ekipe.

U nastavku bolja igra Rudeša i čak dolaze do prvog i jedinog, minimalnog vodstva, no Zapad ponovno diže igru u obrani, i u poslijednju četvrtinu ulazimo sa 60-59 za Zapad.  Iskustvo je  ipak na strani  Zapada, dobro brane agresivne pokušaje pressinga Rudeša. Konačno, kad je bilo najvažnije, do tada neprimjetni Ivan Gogić radi seriju od 8  koševa,  a Kralj je mirne ruke kod slobodnih bacanja. Za Zapad se bilježe važni bodovi, no jednako je važno da je ekipa igrala na nivou koji se i očekuje prema imenima u sastavu. Veliki teret bio je na zaštićenom Ciboninom kadetu Marku Čuži, koji je, radi povrede Dominika Delića, imao  veliku minutažu i  dobro se hrvao sa visokim centrima Rudeša.  Rudeš je ponovno pokazao da je to mlada ekipa sa  5 igrača zaštićenog godišta, ali sa vrlo dobrom igrom i velikim potencijalom u budućnosti.

Slijedi utakmica sa Boscom, u nedjelju, 16.11 u 15,00 sati u dvorani Cedevite na ZV