POBJEDA ZA POČETAK DRUGE LIGE

Reformirana druga liga ( ex A2 )  počela je odlično za Zapad – svladano je Zapruđe u iznimno zanimljivoj utakmici, sa rezultatskim  obratima i dramatičnom završnicom u kojoj je bolje reagirala osjetno mlađa i neiskusnija ekipa. Obostrano nervozan početak, promašeno je niz šuteva, zicera i na isteku prve četvrtine tek minimalna prednost gostiju od 16-15. Slično je i u drugoj četvrtini koju ponovno dobija Zapruđe i odlazi se na odmor sa 35-32. U nastavku potpuni preokret jer Zapad ubacuje 14 a Zapruđe tek 6 koševa. No Zapruđe se ne predaje, stižu vodstvo Zapada na 50-50  i do kraja gledamo potpuno izjednačene rezultate sve do trenutka kad Markočić  pa za njim Žganec ubacuju trice. Potom se nadovezuje sa trećom tricom Mohač, i za kraj ubacuje dva poena iz slobodnih bacanja. Vrlo vrijedna, poticajna pobjeda na startu prvenstva nad ekipom iskusnih košarkaša Zapruđa. Predvodnici te pobjede su Mohač, Markočić, Žganec i Žugaj.

U ovu sezonu Zapad je ušao sa većinom igrača iz prošle sezone, otišao je tek Andrej Čar u Zagreb, a osim afirmiranog i iskusnog  Alana Baričevića, po sudu mnogih  ponajbolje četvorke u ligi, pristigli su ponovno igrači koji nisu dočekali u svojim klubovima pravu priliku za dokazivanjem. Baš kao i još povrijeđeni Filip Knežević  koji je sjajno proigrao do povrede ili Luka Mohač koji je u ovoj utakmici pokazao ogroman napredak i odigrao možda ponajbolju utakmicu do sada. I to upravo protiv ekipe Zapruđa iz koje su došli i Filip i Luka. Tu su još Luka Žugaj ( Rudeš ) od kojeg u narednim utakmicama očekujemo da odigra još puno bolje od današnje solidne igre, Domagoj Knez ( SAD ) koji je izostao radi lakše povrede baš kao i Ante Matijević ( Medveščak ), a tu su još danas malo indisponirani Luka Župan ( Fortuna ), Petar Božek ( Bosco )  i Marko Krpeljević ( u Zapadu od 2006 g. ),  te beskompromisni borac Benjamin Markulak ( Fortuna ).

U narednom kolu Zapad gostuje kod Mladosti koja je pobijedila u gostima Vrbovčane (subota 28.10).

Sa zanimanjem smo pratili prve nastupe novih ligaša, Podsused nije bio ravnopravan Maksimiru koji pred sam početak lige realizira zanimljive prelaske. Centar Jadran Popović, znano ime, ima 52 godine !  Meni je još zanimljiviji angažman Tvrtka Novakovića, mog bivšeg igrača, uspješnog biznismena uvijek  zrihtanog,  ljubimca ljepšeg spola, ali i vlasnika viška kilograma. Vidim dečki su ubacili svaki po 2 koša, za početak nije loše, ipak je njihova nova  ekipa pobijedila. Sa osobitom pažnjom pratiti ćemo njihove  daljnje nastupe.

Vrbovčani  su pružili dobar otpor Mladosti, Zrinjevac sa tankom centarskom linijom nije imao  puno izgleda protiv prvog favorita lige Samobora, kao ni Agens Univers protiv Sesveta.