PREDKADETI 6.

Osvojiti 6. mjesto u prvoj mlađekadetskoj ligi, u kojoj se unaprijed zna da su prva dva rezervirana za Cedevitu i Cibonu više je nego lijep i značajan sportski rezultat. Naši su dečki u samoj završnici prvenstva imali čudesan niz od pet uzastopnih pobjeda ( Sesvete, Mladost, Medveščak, Sisak i Dubrava ), što jasno govori o napretku ekipe u cjelini od starta lige, a dakako i o pomaku individualnih sposobnosti igrača. Više je nego evidentan  pozitivan napredak u igri obrane, zatim u kvalitetnom odgovoru na presing protivnika, prijenosu lopte u fazi otvaranja napada,  znatno je smanjen broj izgubljenih lopti, prvenstveno  pogrešaka u vođenju. Znači,  dečki su dobro radili.

Utakmica sa Dubravom bila je značajna za goste koji su već izborili završnicu prvenstva, da ugrabe pobjedom bolju poziciju nositelja skupine, a Zapadu je donosila preskok  Pešće Cedevite  i šesto mjesto na tablici.  Iako bez dva važna igrača, bolesnih Kalmara i Biloglava, Zapad je protiv kompletne Dubrave odigrao hrabro i uspio dobiti tu utakmicu  sa 65-60. Dubrava je imala prednost u  višim i fizički nadmoćnijim igračima, no presudila je dobra obrana i uspješan vanjski šut Zapada. Uspješno je obranjen ponajbolji Dubravin igrač sjajni Kos (koševa ), centar  Gajski limitiran je na 10 koševa. Kod Zapada je ponovno bio najefikasniji Luka Meštrović sa 16, Matija Stegić je ubacio 15, Luka Dizdar 11, Tadej Buljan 10 a Roko Lučić 7. Dobre minute su u pobjedu ugradili  Matija Vrljić i Ante Dizdar.

Trener Porin Poredoš nastavlja 13 godišnji uspješan niz rada i dobrih rezultata u Zapadu sa mlađim kategorijama, radeći  paralelno i sa seniorskom ekipom  koju je vodio punih sedam godina, a ove je sezone bio na utakmicama asistent Ivanu Juranu (  lanije mlađekadete uveo u prvu ligu ) koji je bio prvi trener seniorskoj ekipi Zapada sastavljenu od kadeta i juniora Cibone.  S obzirom na to da će većina igrača od jeseni u kadete, pred njihovim je nasljednicima u idućoj sezoni nimalo lagan zadatak ; ponoviti osam pobjeda u sezoni ili što je realnije-  održati status prvoligaša.

Treba spomenuti da u drugoj ligi nastupa druga ekipa Zapada, što nema niti jedan  klub. Trener Nenad Marinković, neopterećen plasmanom, ima zadatak razvijati mlađe igrače.