OBAVIJEST ČLANOVIMA

Odluka o obustavi školske nastave ima rok do polovice travnja, no svima je jasno da je taj rok neizvjestan jer je nemoguće predvidjeti  razvoj i prestanak epidemije.  Rad klubova je povezan sa time i već sad se pokazuje da je opstanak mnogih klubova upitan, jer i kraći prekid teško pogađa skromne klupske blagajne, a kamoli ako se ostvari scenarij da će pandemija korone virusa prestati tek u toku ljetnih mjeseci. Obratio sam se pismeno našem Hrvatskom košarkaškom savezu, upozorio ih na takvo stanje i zatražio da reblansom budžeta prebace sredstva predviđena za namjene koje se neće održati ( pripreme selekcija i reprezentacija, putovanja, seminari, turniri, troškovi dvorana i slično ) u fond za pomoć profesionalnim trenerima koji ostaju bez prihoda. Još se nisu očitovali.

Što se tiče obveze naših članova u pogledu plaćanja članarine, naravno da ta obveza prestaje sa 13. ožujkom.  No, svakako molimo da se podmire brojne zaostale članarine, a u narednim danima svi koji su nam dali svoj mail dobiti će obavijest o usklađenju iznosa duga.  Naravno, ako netko ima želju i potrebu da donira klubu određeni iznos, biti ćemo vrlo zahvalni darovateljima. U obostranom je interesu da klub preživi ovu nedaću i da nastavimo dalje u sportskom odgoju djece i mladih.

U nedostatku treninga ne smije se zapostaviti fizička sprema, na internetu imate savjete trenera o samostalnim vježbama, a mnoge su vam poznate sa naših treninga.  Ako se prvenstvo nastavi, trebate biti u dobroj kondiciji, jer znamo da se nedovoljno pripremljen sportaš  lako povredi.

MI smo završili prvenstva kadeta sa izvrsnim rezultatima, juniori imaju odigrati u prvoj ligi još 3 kola, no osigurali su opstanak kao i seniori u A2 ligi,  dva kola prije kraja. Ostaju neodigrane lige i završnice državnih prvenstava mlađih kadeta i selekcija raznih uzrasta, no o eventualnom nastavku znati ćemo više kroz mjesec dana.

Do tada čuvajte se, krajnje ozbiljno poštujte propisane i preporučene mjere zaštite sebe i svih ostalih, pametno iskoristite ovo vrijeme  i nadajmo se skorom povratku u dvorane među koševe.

Davor Poredoš, predsjednik kluba