ZAMALO SENZACIJA

Cibona  – Zapad 89-84  ( 1. 21-26 2. 26-8 3. 22-26. 4. 20-24 )

Kadeti Zapada bili su bolji u tri četvrtine, ali pobjednika je presudio je black out u drugoj, kada su ušli  igrači sa klupe, a startna  petorka posustala od jakog tempa. U startu utakmice Zapad je iznenadio favorite, poveli su u sa desetak koševa razlike, bila je to serija izvanrednih poteza i akcija.  No, Zapad nema širinu i zamjene- to su mahom mladi igrači koji se  nisu snašli,  Cibona to koristi i trpa najviše u utakmici 26 koševa, a Zapad ubacuje  skromnih, presudnih 8. Sad je 47-34 za Cibonu, no u drugome poluvremenu ponovno Zapad diktira tempo,opet ubacuju 26 koševa i na završetku utakmice imamo sportsku dramu. U zadnje dvije minute ekipe su izjednačene, samo je pola koša za Cibonu, pa vodi Zapad tricom Buljana 80-79,  no sreća i spretnost su na strani Cibone- uzvraća Frančešević ( 17 )također tricom, a kapetan Cibosa Vučić( 11)  sa 5 koševa udaljuje goste od senzacije. Ujedno to su bili uz Kujundžića ( 19 ) i Alečkovića  (10) ponajbolji Cibonini igrači.

Zapadov trener Porin Poredoš zasigurno će dugo žaliti za propuštenim, no svi komplimenti startnoj petorci Buljanu( 12), Luki Dizdaru (24), Meštroviću (15), Biloglavu (7),  Stegiću (18) te ugodmnom iznenađenju sa klupe Benu Debeljuhu (7) koji je u drugome poluvremenu odlično odigrao i nametnuo se treneru za neredne utakmice.  Prvo ime utakmice ponovno je Luka Dizdar, kapa dolje i Luki Meštroviću koji je odigrao svih 40 minuta na parketu.  Zapad tako nije ponovio uspjeh generacije rođ. 1994 kojima je to uspjelo 2010. godine ( pamti se 35 koševa Sebastijana Ivasovića ! ).

Cibona je imala prednost u visini i skoku, puno su koševa ubacili iz druge, treće prilike, te su za razliku od protivnika imali izvanredan prosjek slobodnih bacanja. Zanimljivo, prvu tricu su ubacili tek 2 minute do kraja ove izvanredno uzbudljive utakmice.

Pred Zapadom je u narednom kolu Hermes analitika, ekipa skromnija od jakih protivnika iz prva dva kola, i tu  treba tražiti prvu pobjedu u prvenstvu.