Vikend završnica

Kraj svibnja, bliži se Dan državnosti pa su škole dale djeci i zaposlenicima produženi vikend, dok je većina djece i roditelja iskoristila slobodne dane za izlet, u Zagrebu se održava završnica prvenstva Hrvatske.

 

Nastupile su sve kategorije od dječaka 2009. godišta do seniora.

Najviše može žaliti momčad Nikole Garme 2009. godišta što nisu sudionici. Jedna pobjeda ih je dijelila do polufinala Prvenstva Hrvatske. Bosco, od kojeg smo bili bolji u regularnoj sezoni, je na kraju uzeo treće mjesto i brončanu medalju. Malo sreće je nedostajalo da budemo na njihovom mjestu te uzmemo medalju ali za to se moramo izboriti iduće sezone.

Puno igrača koji su nosili dres Zapada su sudjelovali u ulogama novih klubova. Nije tajna da su se manji klubovi, pa tako i mi, opredijelili za socijalizaciju mladih, aktivno bavljanje sportom kroz rekreaciju, te stvaranje trenerskog kadra za bogatije i utjecajnije klubove.

Prije svega, željeli bismo istaknuti zlatnu medalju kadetske momčadi Cibone koju s klupe vodi naš bivši trener Ivan Juran.

Trener Juran je s obitelji iz Zadra došao u Zagreb baš zbog posla u Zapadu. Nakon par sezona kod nas prešao je u Cibonu s kojom u narednom periodu osvaja juniorsku regionalnu ligu(ABA LIGA), juniorsko prvenstvo Hrvatske, kadetsko srebro te naposljetku jučer i kadetsko zlato. Čestitke treneru Juranu.

Juniore Cibone danas čeka finale Hrvatske protiv Cedevite. Zanimljivo će nam biti pratiti finale iz razloga što je juniorska momčad Cibone i ove godine sudjelovala za naše seniore. Juniorski kapetan Zapada David Grabovac je ove sezone prešao u Cibonu te postao neizostavni član prve petorke. Trener Boris Džidić iskustvo momčadi kroz A2 ligu će probati prenijeti na juniorsko finale te doći do zlatne medalje. Sretno!

Mnogi igrači koji su napravili prve korake u Zapadu nastupaju na košarkaškoj sceni na što smo iznimno ponosni.

Luka Šamanić, NBA igrač draftiran 2019. godine kao 19. pick prve runde drafta od strane San Antonio Spursa, Krešimir Nikić koji već četiri godine igra u euroligašu Albi Berlin, Ivan Vučić koji nosi dres Cedevite, trener Zvonimir Perić koji je nakon sjajnih rezultata s juniorima i seniorima Zapada napravio značajan rezultat u Prvoj ligi kao prvi trener Samobora, već spomenuti Ivan Juran te mnogi drugi.

Radujemo se stvaranju i afirmaciji novih košarkaša. Možda već sutra putem spomenutih istaknutih košarkaša krenu Lončar, Cvišić, Šaravanja, Pintarić, Buljan, Stegić, Dizdar ili netko drugi od dvjesto mladih košarkaša Zapada.