KKzapad

Sezona 2017/18 je završena, naš seniorski sastav je 10.-om mjestu A2 lige. Odličan start u prvenstvo, 2. mjesto nakon prvoga dijela, a onda se kao i lani ponavljaju brojne ozljede igrača. Sljedi odlazak ponajboljeg igrača Ivana Čubele u 1. ligu, povreda križnih ligamenata Kneževića i spale su ambicije za ulazak u A1 ligu. Sada se kompletira ekipa, a liga počinje 21.rujna 2017- godine utakmicom sa Zapruđem i traje do sredine travnja 2018. godine. I nadalje je trener seniora Porin Poredoš.

Mlađe kategorije su u proteklim sezonama zaslužili pozicije u prvim ligama, i jedini imperativ pred njihovim trenerima je razvitak mladih igrača koji će biti nositelji igre Zapada. Selekcija škole košarke će  nastupiti u ligi zagrebačke županije i na otvornom prvenstvu Hrvatske. U ligi su nakon skromnih početnih rezultata igrali sve bolje i u svojoj skupini zauzeli drugo mjesto, a na prvenstvu su pretrpjeli poraze od objektivno jačih ekipa.

Mladi kadeti će i ove sezone pokušati kroz kvalifilacije doći do prve lige.

Od Kadeta više očekujemo u sezoni 2017/18. Kadeti su prošlu sezonu odigrali slabo, tek jedna pobjeda u II.ligi i posljednje mjesto koje vodi u III ligu. Juniori su u trećoj ligi, to je ipak  ekipa  u kojoj su većinom kadeti.

Postignuti sportski dio djelatnosti kluba je više nego uspješan, no svakako ne treba zanemariti i onaj društveni, u kojem je i nadalje prioritetni zadatak briga o mladima koji se kroz bavljanje sportom udaljavaju od ulice, dugotrajnog sjedenja pred kompjutorom i kroz treninge i utakmice imaju smislenu i kvalitetnu mladost. To će i u budućnosti biti naša najvažnija zadaća.

Predsjednik kluba  Davor Poredoš