KKzapad

 

Mlađe kategorije su u proteklim sezonama zaslužili pozicije u prvim ligama, i jedini imperativ pred njihovim trenerima je razvitak mladih igrača koji će biti nositelji igre Zapada. Selekcija škole košarke  nastupa u ligi zagrebačke županije i  na otvorenom prvenstvu Hrvatske. Za ovu sezonu predviđena ja mini liga škola košarke u sauradnji sa kk Cedevitom.

Mladi kadeti su prošlu sezone uspjeli kroz kvalifikacije doći do prve lige. Glavni cilj je bio zadržati prvoligaški status, što su i ostvarili.  U ovoj sezoni ekipu nakon odlaska u Cibonu trenera Ivana Jurana, preuzima dosadašnji trener seniora Porin Poredoš.

Pod vodstvom Nenada Marinkovića u II. MK  ligi igrala vrlo uspješno naša druga predkadetska ekipa.

Kadeti su prošlu sezonu u II.ligi bili treći.  Novi trener Dario Livajić ima nadarenu generaciju sa kojom će pokušati povratak u drugu ligu.

Juniori će u sezoni 18/19 igrati III.ligu nakon ispadanja iz II.lige. Pred trenrom Franom Čolakom je zadatak povratka u drugu ligu.

Seniori su završili sezonu na šestom mjestu. Drugi smo po broju primljenih koševa, što govori o velikom napretku u obrambenom dijelu igre no napadački je dio očito slabiji. U sezoni 2018/19 za seniore Zapada će igrati juniori Cibone pod vodstvom Ivana Jurana i Porina Poredoša.

Postignuti sportski dio djelatnosti kluba je više nego uspješan, no svakako ne treba zanemariti i onaj društveni, u kojem je i nadalje prioritetni zadatak briga o mladima koji se kroz bavljanje sportom udaljavaju od ulice, dugotrajnog sjedenja pred kompjutorom i kroz treninge i utakmice imaju smislenu i kvalitetnu mladost. To će i u budućnosti biti naša najvažnija zadaća.

Predsjednik kluba  Davor Poredoš