KKzapad

U sezoni 2016/17  naš seniorski sastav  završio je na 10.-om mjestu A2 lige. Odličan start u prvenstvo, 2. mjesto nakon prvoga dijela, a onda se kao i lani ponavljaju brojne ozljede igrača. Odlazak ponajboljeg igrača Ivana Čubele u 1. ligu na polusezoni, povreda križnih ligamenata Kneževića i spale su ambicije za ulazak u A1 ligu.

U sezonu 2017/18 startali smo sa polovičnim uspjehom;  5 pobjeda i 5 poraza.  Očito da će sredina tablice biti realan domet ove ekipe u prvenstvu koje traje do sredine travnja 2018. godine. Treneru  Porinu Poredošu  biti će to sedma sezona na klupi seniora.

Mlađe kategorije su u proteklim sezonama zaslužili pozicije u prvim ligama, i jedini imperativ pred njihovim trenerima je razvitak mladih igrača koji će biti nositelji igre Zapada. Selekcija škole košarke će  nastupiti u ligi zagrebačke županije i na otvorenom prvenstvu Hrvatske. U ligi su nakon skromnih početnih rezultata igrali sve bolje i u svojoj skupini zauzeli drugo mjesto, a na prvenstvu su pretrpjeli poraze od objektivno jačih ekipa.

Mladi kadeti su ove sezone uspjeli kroz kvalifikacije doći do prve lige. Do sada su, iako bez nekoliko bitnih,  povrijeđenih igrača, dobili dvije utakmice i svi su izgledi da će zadržati prvoligaški status,  što je i bio glavni zadatak u ovoj sezoni za ekipu i trenera Ivana Jurana.

Pod vodstvom Nenada Marinkovića nastupiti će i druga predkadetska ekipa.

Kadeti su prošlu sezonu odigrali slabo, tek jedna pobjeda u II.ligi i posljednje mjesto koje ih je odvelo u III ligu. Ove sezone dva kola prije kraja sustali su u borbi za prvo mjesto radi izostanka igrača sa utakmica, što im je  znatno  umanjilo šanse za prvo mjesto.

Juniori su u drugoj ligi, i to je veliki izazov za  ekipu u kojoj su većinom kadeti.

Postignuti sportski dio djelatnosti kluba je više nego uspješan, no svakako ne treba zanemariti i onaj društveni, u kojem je i nadalje prioritetni zadatak briga o mladima koji se kroz bavljanje sportom udaljavaju od ulice, dugotrajnog sjedenja pred kompjutorom i kroz treninge i utakmice imaju smislenu i kvalitetnu mladost. To će i u budućnosti biti naša najvažnija zadaća.

Predsjednik kluba  Davor Poredoš