KKzapad

 

Mlađe kategorije su u proteklim sezonama zaslužili pozicije u prvim ligama, i jedini imperativ pred njihovim trenerima je razvitak mladih igrača koji će biti nositelji igre Zapada. Selekcija škole košarke će  nastupa u ligi zagrebačke županije i uskoro na otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Mladi kadeti su ove sezone uspjeli kroz kvalifikacije doći do prve lige. Do sada su, iako bez nekoliko bitnih,  povrijeđenih igrača, dobili četri utakmice i svi su izgledi da će zadržati prvoligaški status,  što je i bio glavni zadatak u ovoj sezoni za ekipu i trenera Ivana Jurana.

Pod vodstvom Nenada Marinkovića u II. MK  ligi igra vrlo uspješno naša druga predkadetska ekipa.

Kadeti su prošlu sezonu odigrali slabo, tek jedna pobjeda u II. ligi i posljednje mjesto koje ih je odvelo u III ligu. Ove sezone dva kola prije kraja sustali su u borbi za prvo mjesto radi izostanka igrača sa utakmica, što im je  znatno  umanjilo šanse za prvo mjesto, te su na kraju treći.

Juniori su u drugoj ligi, i to je veliki izazov za  ekipu u kojoj su većinom kadeti i dva mlađa kadeta.

Seniori su završili sezonu na šestom mjestu. Drugi smo po broju primljenih koševa, što govori o velikom napretku u obrambenom dijelu igre no napadački je  dio očito slabiji.

Postignuti sportski dio djelatnosti kluba je više nego uspješan, no svakako ne treba zanemariti i onaj društveni, u kojem je i nadalje prioritetni zadatak briga o mladima koji se kroz bavljanje sportom udaljavaju od ulice, dugotrajnog sjedenja pred kompjutorom i kroz treninge i utakmice imaju smislenu i kvalitetnu mladost. To će i u budućnosti biti naša najvažnija zadaća.

Predsjednik kluba  Davor Poredoš