VUČIĆ U REPKI

Nakon što su svladali Englesku i prvake Španjolsku,  na kadetskom Europskom prvenstvu  U 16, naša selekcija pobjeđuje i  reprezentacije Latvije i Ukrajine i na kraju plasira se  se među 8 najuspješnijih .

Uz te dobre vijesti svakako nas veseli da je među ponajboljima europskim mladim igračima i Ivan Vučić, koji je do nedavno bio naš član. Do prelaska u Cedevitu, u lipnju prošle godine,  prošao je  kod trenera Porina Poredoša sve selekcije od škole košarke do kadeta. Na tim temeljima, uspio se u žestokoj konkurenciji Cedevite ubrzo izboriti za status jednog od ključnih  igrača, zadobiti povjerenje trenera Jovovića, zatim i Srećka Medvedeca, i kao kruna svega uslijedio je poziv u reprezentaciju.

Statistika Ivanove  igre u meču sa Španjolcima ( 14 poena, šut iz igre 5/9, sl.bacanja 4/5, 1 asist, 2 osv, lopte, 1 izg. ) govori o meteorskom usponu u samo jednoj sezoni igrača pred kojim je lijepa košarkaška budućnost. Recimo i da je prošlu sezonu odigrao za Zapad kao zaštićeni junior seniorsku B 1 ligu.

Neminovna je sudbina “malih ” klubova da najdarovitijii igrači odu u vodeće, i da nastave sa karijerom.  Tako je i Matija Markočić na kraju prošle sezone prešao u susjedni Rudeš, kao zaštičeni igrač u A 2 ligi, a sad je prešao u Hermes. Temeljem nedavno potpisanog sporazuma o suradnji, pozvan i naš mladi Josip Begić u Cibonu, a postoji još niz potencijanih talenata koji se prate . Takva će se praksa sigurno nastaviti, jer je to u interesu igrača.

Ivan Vučić je prvi od igrača Zapada koji je došao do reprezentativnog nivoa, a sigurni  smo da će  iz naših škola košarke biti još takvih uspjeha, na ponos naših trenera i našeg kluba.