PETRINJA – ZAPAD 86 – 87

PETRINJA – ZAPAD 86 – 87

1. 18-27  2. 33-18  3. 13-30  4. 22-12

Ako je pobjednik lige poznat, na dnu tablice neizvjesnost. 5-6 ekipa u grču, pojačali su se i ulaze u svaku utakmicu maksimalno motivirani. Činilo se da Zapad do kraja ima lagani raspored, a da nije tako pokazalo se već na  tradicionalno neugodnom  parketu u  Petrinji. Petrinjci su nakon tragične pogibje njihovog igrača na početku sezone doživjeli raspad ekipe i veliku krizu. Ozbiljnost sitaucije na tablici mobilizirao ih je i nakon tri uzastopne pobjede gotovo da su pobjegli iz opasne zone.  Sada je to ozbiljna ekipa koja može dobiti svakoga u ligi.

Zapad,  koji je došao bez nekoliko standardnih igrača ( Zubčić, Begić, Obrvan, Mustapić ),  krenuo je dobro i  nakon izjednačenih prvih pet minuta, stvorio prednost od 9 koševa. Tada slijedi strmoglavi pad u igri, Petrinja taktički vješto  iskorištava prednost na zaštičenom igraču, ulaze im vanjski šutevi i sa ubačena 33 koša preokreću rezultat na 51-45.  U tome periodu sjajni Lipovac ubacuje 21 od ukupnih 36 koševa. Treća ponovno pripada Zapadu, budi se Smiljanić, Petrinja se ne snalazi na agresivnu zonsku obranu, ubacuju tek 13 poena i Zapad je na 15 koševa prednosti. Opet opuštanje u obrani, neozbiljnost u napadu  i uporna Petrinja se vraća, dolazi u poslijednjim sekundama do koša 2 minusa. Faul je na Frani Čolaku, koji promašuje oba, no 2 sekunde je  premalo da Petrinja napravi  iznenađenje kola.

Kod Zapada je evidentno opuštanje nakon osiguranja prve pozicije. Osim Leona Pavkovića i Stipe Džidića, ostali igrači bili su daleko ispod svojih dokazanih vrijednosti. Veliki teret bio je na mladom, još neiskusnom kadetu Ivanu Lekiću za koga je ovaj susret u kojem je bio 35 minuta na  parketu,  bio veliko iskušenje i dobra škola.

Idući susret, nakon Uskršnjih praznika, Zapad igra sa Fortunom.

Petrinja : Varga 4, Lipovac 36 , Kosturin, Gregurić 14, Čakširan 16, Beriša, Stapar, Tonković, Kukolić, Miličević 2, Dvorneković 9, Mesek.

Zapad : Lekić 4, Smiljanić 14, Cvijanović, Čančar, Pavković 22, Džidžić 11, Vučkić-Herkov 2, Seničić, Krešić 6, Čolak 26.