PODSUSED – ZAPAD 94 – 89

PODSUSED – ZAPAD   94 -89

1-23-23  2. 19-16  3. 21-16  4. 31-34

Prije utakmice sve je bilo poznato – Zapad je prvak B, a Podsused ponovno treći. Nije se  naravno znao ishod susreta , više revijalnog i prijateljskog karaktera. Zapad je ušao u meč lagano, neozbiljno u obrani, a Podsused je igrao iz gušta, borbeno. Rezultat se manje više vrtio oko izjednačenog, sve do pred kraj treće četvrtine kad Podsused koristi nekoliko  propusta Zapada i diže na 10 razlike , 65-55.  Tad se činilo da je sve riješeno, no Zapad ubacuje u višu brzinu, dostiže prednost i na kraju treće  samo je  koš prednosti “Žirafa”- 79-78.

Na početku završne četvrtine vodila  se zanimljiva i neizvjesna borba, neriješeno do pred sam kraj , 90-89 je prednost domaćih. U završnici su spretniji i dolaze do odlučujućih poena, za konačnih, zasluženih 94-89.

Podsused je tako na najljepši način zaokružio još jednu uspješnu sezonu kao dugogodišnji B1 ligaš. To je  ekipa uvijek dobro plasirana,  sa pozitivnom sportskom atmosferom, upućena  većinom na igrače iz okruženja i omladinskog pogona. Pozitivna atmosfera nastavila se i nakon utakmice, na pizza-domjenku na koji se pozvali i čelne ljude Zapada.

Zapad pak, kao da je već proslavio naslov nakon utakmice sa Agrodalmom. Neki igrači su čak  prestali igrati završnicu- Darko Boro, kapetan, dao je veliki doprinos klubu u poslijednjih 5 godina, i usprkos najavi na početku sezone da prestaje igrati, odigrao je dio ovoga prvenstva, pomažući u presudnim utakmicama. Za njim je lijepa dugogodišnja košarkaška priča, u Zapad je došao iz prvoligaša  Zaboka, prije je bio u Medveščaku.  Drugi Zapadov veteran Šime Zubčić uzeo je mali time out, prepuštajući minutažu mlađima u situaciji kad je sve bilo rješeno.

Zapad ima iza sebe tri uzastopna  druga mjesta u B1 i jedno četvrto pri ulasku iz C1. Podsjetimo se, klub je osnovan 2006 godine i u prvoj sezoni bio je četvrti  a potom prvak C1 lige. Prvi seniorski trener bio je 4 godine Davor Poredoš, sve do kraja sezone 2009/10 , kad je, u situaciji  osiguranog  opstanak u B1 , pred kraj sezone prepustio mjesto mladome asistentu Davoru Horvatu.  Slijedeće dvije godine ekipu uspješno do drugih mjesta vodi Josip Joe Debeljuh. U prošloj sezoni za kormilom je na startu dr. Tomislav Rupčić, no već u trećem kolu, nakon poraza od Maksimira, ekipu preuzima Porin Poredoš. To je bila izuzetno zanimljiva i neizvjesna utrka, na kraju podjela prvoga mjesta sa Maksimirom, a odlučila  je međusobna koš razlika.

U ovu sezonu ušli smo sa popunjenim igračkim kadrom, zasigurno da je dolazak  iskusnog internacionalca Frane Čolaka , pa potom i prvog strijelca lige Andrije Krešića,  uz iskusne Džidžića, Smiljanića, Zubčića, Herkova, Begića, Boru i mlade  Pavkovića, Čančara, Šarca, Markočića,  i ostalih bio garancija da ove godine Zapad neće biti samo drugi na ljestvici. Ne treba zaboraviti i dva talentirana mladića iz Cibone,  Tonija  Mustapića i  Luku Obrvana čiji je doprinos vrlo značajan za naš uspjeh. Ekipa je sezonu odigrala sjajno, neporažena na domaćem parketu, jedan bizaran poraz se bilježi tek u Sisku. Pred mladim trenerom Porinom Poredošem uvijek je bila dilema kako rasporediti minutažu pokraj toliko kvalitetnih igrača. To će vjerojatno biti i dogodine, jer pred nama je ozbiljna priprema za višu ligu, u kojoj ne smijemo biti slučajno zalutali, već ravnopravni takmaci.

Čestitke na povijesnom uspjehu našeg kluba – prije svih svima igračima i treneru Porinu, potom  našoj doktorici dr. Dubravki Kovačić, predsjednici gđi Milici Medak i ostalim članovima uprave na podršci, g. Bori Šarušiću na 4 godine vođenja kluba, tajniku Josipu Biočiću. Posebna zahvala inicijatoru osnivanja kluba g. Mariju Jeliću, predsjedniku Vijeća gradske četvrti Stenjevec koji je meni, sportskom direktoru kluba Zapad  poklonio povjerenje u realizaciji tog programa. Hvala i ostalim koji su na bilo koji način doprinjeli – trenerima mlađih kategorija kluba, domarima i ravnateljima škola u kojima djelujemo.

Zapad ide dalje.

D.P.