Naši igrači igraju za Cibonu

U sportskoj dvorani u Dubravi  održava se  liga  škola košarke, dječaka rođenih 2001 godine i mlađih . Među 4 najbolje ekipe ušla je i selekcija KK Cibone koja se u petak i subotu bori za naslov prvaka Zagreba. U sklopu ugovora našeg kluba sa KK Cibonom prema kojem je predviđena razmjena igrača, za Cibonu igraju i dva naša  igrača – Dominik Tomičić  rođ.2001 i Josip  Šarić. rođen 2002 godine. U dosadašnjim nastupima pokazali su da su vrlo nadareni i dobro pripremljeni kroz rad sa trenerom Porinom Poredošem u ekipi mlađih kadeta Zapada. .

Dosadašnja praksa je  pokazala da je to jedino ispravan način suradnje vodećih klubova sa manjim klubovima, jer se u ovome slučaju zadovoljavaju obostrani interesi, kao i interesi igrača. Naime, želja vodećih klubova da što više rašire mrežu škola košarke dovodi u opasanost opstanak malih klubova koji se ne mogu nositi sa privlačnim brendom imena i financijskim mogućnostima  velikih. Veliki na taj način guše male, a ujedno rasipaju snagu na ogromnu organizaciju i što je još paradoksalnije sve se to financira iz javnih potreba grada . Podsjetimo, klubovi koji  su u A2 ili B ili C1 ligi moraju prema pravilnicima imati mlađe kategorije. Već sada se dešava da su primorani posuđivati igrače ili čak cijele selekcije od većih klubova. Hoće li u budućnosti u Zagrebu postojati samo 3-4 kluba i igrati međusobno ?. Bilo bi to velika šteta za košarku, jer ipak su to klubovi koji rigorozno selektiraju mlade igrače . U manjim klubovima takve selekcije uglavnom nema, djeca se mogu dugo baviti sportom igrajući niže lige.  Uostalom, jasno je  da će izuzetno talentirano djete i onako ostvariti prelazak  u veći klub i zbog igračkih ambicija i zbog uvjeta napretka. Svakako treba pogledati koliko je u vodećim klubovima igrača iz naše regije i koliko iz omladinskog pogona toga kluba ?

Zato mislimo da je naš ugovor sa Cibonom primjer dobrog puta za sve klubove.  Mi smo ove sezone dobili na posudbu od Cibone dva mlada igrača 1996 godišta za našu seniorsku ekipu, koji su itekako pridonijeli osvajanju prvoga mjesta. Već prije mjesec dana dogovorili smo suradnju za iduću sezonu kad ulazimo u A2 ligu, sa konkretnim imenima igrača koji će nas pojačati.  Mladi igrači Cibone stjecati će potrebno iskustvo, mi ćemo imati kvalitetne tzv. zaštićene igarače. Korist je obostrana, svi zadovoljni.  Nastup naših mladih igrača za Ciboninu školu košarke priznanje je i radu u klubu, prilika za afirmaciju igrača iz malih sredina koja im otvara vrata daljnjem napredku.  Zasigurno ćemo jednog dana biti ponosni da dres prve momčadi Cibone nosi neki igrač koji je potekao iz našeg Zapada, kao što sa zadovoljstvom pratimo napredak Ivana Vučića u dresu Cedevite i reprezentacije.