ZAPAD – MAKSIMIR 87 – 93

ZAPAD – MAKSIMIR     87 -93

1. 27 -23  2. 24- 18  3. 17 -22  4. 19 -30

ZAPAD : SMILJANIĆ 2, ZADRAVEC 16, BULJAN, MARKOČIĆ 11, MARIĆ , KREŠIĆ 21, BEGIĆ, ČOLAK 25, BULJEVIĆ 4, PAVKOVIĆ 8. TRENER P.POREDOŠ

MAKSIMIR : KRAGULJ 2, ANIĆ, GRGRURIĆ 18, DŽAPO,  ŠUTALO 15, KRAVOS 10, STOJANOVIĆ 26, GOGIĆ 22, KARMELIĆ, VIKIČEVIĆ, STIPANOVIĆ, LACIĆ. TRENER GOJČETA M.

NA POLUVREMENU SE ČINILO DA JE  ZAPAD NA NAJBOLJEM PUTU DA UBILJEŽI VAŽNE BODOVE PROTIV MAKSIMIRA, PREDNOST JE BILA 10 KOŠEVA , 51-41. DO TADA JE ZAPAD DOBRO UKOČIO IGRU MAKSIMIRA, EKIPE SA BRZIM RITMOM, DOBRIM SKOKOM, NO PREDNOST JE IPAK BILA VIŠE PLOD DOBRE NAPADAČKE REALIZACIJE. IMAO JE ZAPAD I 15 KOŠEVA PREDNOSTI, MOGAO JE I VIŠE, NO IPAK JE TO EKIPA SA NAJVIŠE PRIMLJENIH KOŠEVA U LIGI. TU SLABOST GOSTI UBRZO SVE VIŠE KORISTE, POMOGLO IM JE ODLAZAK BOLESNOG JURICE SMILJANIĆA U SVLAČIONICU, I PREDNOST SE TOPI.  OBRANA ZAPADA SE U POSLIJEDNJEM DIJELU RASPADA, PRIMAJU 30 KOŠEVA.  ZADRAVEC JE PARKETU 40 MINUTA, GUBI SNAGU I KONCENTRACIJU I NE USPIJEVA EKIPU DOVESTI DO  POBJEDE.

OGROMNA JE BILA LJUTNJA DOMAĆIH TRENERA NA SUCE. SNIMKA DOKAZUJE I POKAZUJE DA SU, PO NEZNAMO KOJI PUTA BILI U PRAVU. ZAPAD JE U MALEŠNICI  IZ KOLA U KOLO ŽRTVA DVOSTRUKIH KRITERIJA I ELEMENTARNIH POGREŠAKA SUDACA. ZANIMLJIVO DA U KADETSKOJ LIGI IMAMO SUĐENJE NA KOJE NEMAMO BAŠ NIKAKVOG OZBILJNIJEG PRIGOVORA. KOD SENIORA  U  PRAVILU IMAMO JEDNOG KVALITETNOG SUCA I DVOJICU ŠETAČA KOJI KAD NEŠTO ODSVIRAJU TO JE TRAGIKOMIČNO I NA ŠTETU DOMAĆIH.  VRIJEME JE SILNO UZNAPREDOVALE ELEKTRONIKE – HOĆE LI NETKO POKUŠATI KONSTRUIRATI UREĐAJE ZA SUĐENJE , ZAHVALNOST  KLUBOVA BILA BI NEIZMJERNA.

SLIJEDEĆE KOLO ZAPAD IGRA KOD VODEĆEG HERMESA ANLITIKE U PETAK , I ODNIJETI BODOVE IZ KEMIJSKE U OVAKVOJ SITUACIJI,  BILO BI RAVNO SENZACIJI PRVENSTVA.