KAPTOL – ZAPAD 46 – 47

KAPTOL -ZAPAD  46 – 47

1. 13-10  2. 8 -16  3. 15 -10  4. 10-11

KAD SE NA UTAKMICI KOJA SE IGRA U ZAGREBU POJAVI SAMO PET IGRAČA, ONDA SE POSTAVLJA OZBILJNO PITANJE O ODGOVORNOSTI, DISCIPLINI, KOLEGIJALNOSTI, MOTIVACIJI PA I KULTURI ONIH KOJI NIJE BILO , A NISU SE JAVILI TRENERU O EVENTUALNOM OPRAVDANOM IZOSTANKU. OVAKO JE PET IGRAČA SAČUVALO OBRAZ KLUBA, DAPAČE VRAĆAJU SE PONOSNO U KVART  SA IZBORENOM  POBJEDOM .

NIJE LAKO IGRATI BEZ ZAMJENE, ALI ORGANIZIRANOM IGROM ZAPAD JE IZNENADIO KAPTOL, TIM VIŠE JER JE KAPTOL UZEO BODOVE U MALEŠNICI SA 58-52. KAPTOL JE CIJELU UTAKMICU TRAŽIO RJEŠENJE NA KOMBINIRANU ZONU, KOJU JE ZAPAD U TAKVOJ SITUACIJI BIO PRIMORAN IGRATI. KLJUČNU ULOGU JE U OBRANI ODIGRAO IVAN ZOVKO ( 5 )  USPJEŠNOM OBRANOM NA PONAJBOLJEM U KAPTOLU POSLEKU ( 12). OSTALI IGRAČI KAPTOLA UPORNO  TRAŽEĆI POKRIVENOG POSLEKA NISU SE UPUŠTALI U SAMOSTALNE  AKCIJE, I DO POLUVREMENA UBACILI SU TEK 21 KOŠ, A PRIMILI 26.

U TREĆOJ KAPTOL DOLAZI DO  VODSTVA , ALI ZAPAD SE VRAĆA I U POSLIJEDNJI DIO IGRE ULAZI SE SA NERIJEŠENIM REZULTATOM 36-36. SAD PONOVNO VODI ZAPAD SA 45-41, POTOM 47-43. U VRLO UZBUDLJIVOJ ZAVRŠNICI RUDEŠ IZ KONTRE  STIŽE UBACITI KOŠ ZA 47-45. OSAM SEK. DO KRAJA BUTKOVIĆ ( 8) PROMAŠUJE ZICERA, A KAPTOL  IMA 3 SEK.  DO KRAJA SLOBODNA BACANJA. JURIĆ PRVO UBACUJE, DRUGO PROMAŠUJE I SA MINIMALNOM RAZLIKOM OD JEDNOG KOŠA ZAPAD POBJEĐUJE.

BILA JE TO NEOBIČNA, ZANIMLJIVA UTAKMICA , SA PODOSTA POGREŠAKA ENERGETSKOI ISTROŠENIH IGRAČA( BACANJA ZAPADA 14-2  !) ALI I VELIKOM BORBENOŠĆU I HTIJENJEM ZA POBJEDOM. EKIPA MILOŠ ( 21 ), BUTKOVIĆ ( 8 ) , ČABRAJA, ZOVKO ( 5) I NALETILIĆ ( 13) PONOSNO SU NAPUSTILI PARKET U BOROVJU, OBOGAĆENI ZA JOŠ JEDNO IGRAČKO ISKUSTVO.

SLIJEDEĆU UTAKMICU ZAPAD IGRA U SRIJEDU, 12.2 U 20,20 SATI U MALEŠNICI PROTIV BOSCA.