BULJEVIĆ U BARCELONI

Mladi košarkaš Cibone Lovro Buljević ( 1998 , 208 cm ) temeljem dugoročnog ugovora Cibone i Zapada o razmjeni  i posudbi igrača, ovu sezonu igra za seniorski sastav Zapada u A 2 ligi . Prosjek po utakmici mu je 5,9 koševa. Kadetski je reprezentativac i nositelj igre u kadetskoj ekipi Cibone.

Mladi centar je sada dobio izvanrednu priliku predstaviti se u Barceloni, gdje je trenutno sa još dva hrvatska igrača Mateom Čolakom ( Široki ) i Cedevitnim Lukom Barušićem, među ponajboljim evropskim mladim košparkaškim nadama.  Oni koji prođu filter selekcije putuju za dva mjeseca u Brooklyn, rodni grad Michaela Jordana na 13. ” Jordan Brand Classic ” – okupljanje najboljih svjetskih potencijala. Sigurno da je to dobra odskočna daska za daljnje karijere tih igrača, u domovini košarke, pred očima svih skauta, trenera i medija. Podsjetimo se da su tamo već bili i ostavili zapažen dojam  Mario Hezonja, Marko Arapović, Dragan Bender i Lovro Mazalin.

Poželimo da Lovro izbori  put u SAD ( od 40 igrača dalje prolazi 10 ), i tamo pokaže svoj talenat, za koji možemo reći da se, usprkos maloj skepsi pri dolasku u Zapad, igrajući  A2 ligu pokraj iskusnog Frane Čolaka,  naglo razvio u ovoj sezoni na obostrano zadovoljstvo struke  Cibone i Zapada.