SISAK – ZAPAD 47 : 67

Mladi košarkaši Zapada pobjedom u Sisku su potvrdili prvo mjesto u ligi koja se borila za poredak od 7-14 mjesta u zagrebačkoj županiji, a sudjelovale su čak 42 ekipe.

U Sisak je doputovalo samo osam igrača, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu od 20 koševa razlike. Iako niti jedan od tri playmakera nije igrao, zonski presing i zona domaćina nisu urodili plodom na kraju. Ivan Palac je zaigrao na mjestu razigravača igre i izostanak Mađarčića, Šarića i Toplera se nije osjetio. Dobro je probijao zonski presing i razigravao momčad.

Iako je na kraju bilo visokih 20 razlike, prvo poluvrijeme je pripalo domaćinu 35:31. Tek u trećoj četvrtini se Zapad budi i agresivnom obranom dobivaju četvrtinu 22;4. Posljednja dionica igre je bila odrađivanje posla i slavlje je moglo početi.

U dresu Zapada prve je koševe postigao mladi Luka Ćurković, a puno minuta su dobili igrači koji nisu bili u prvom planu kroz sezonu.

Lovro Nikolić je predvodio Zapad s 30 poena i mnoštvo ukradenih lopti, požrtvovni Palac ubacio je 11, a kapetan Zečević 8 poena. Ipak, na kraju je pobjedila dobra obrana u drugom poluvremenu koja je primila samo 12 koševa.

Slijedi turnir u Zadru, gdje će nekolicina igrača igrati za mlađekadetsku momčad Cibone.

ZAPAD: Ćurković 2, Ezgeta 6, Nikić 4, Tomičić, Palac 11, Zečević 8, Nikolić 30, Žarko 6, trener: Porin Poredoš