TRI POBJEDE

Tri selekcije Zapada ostvarile su tri vrlo značajne pobjede ; prvo su juniori u  prvome kolu III lige  iznenadili Zrinjevac 1973 ( novi klub g V. Vanjka, nakon ugaslog Zrinjevca  ) , potom su mlađi kadeti svladali Sisak , a šlag na torti je pobjeda seniora nad neugodnim Maksimirom, kojom su definitivno potvrdili ostanak u A2 ligi u narednoj sezoni.

U juniorskoj ekipi su samo dva juniora , ostatali su kadeti i jedan mlađi kadet. Odigrali su odlično i dobili Zrinjevac 1973 kojeg je kao trener vodio bivši igrač Zapada Ivan Morić, sa uvjerljivih   61 -41 ( 1.17 -6, 1.14-16 3.19-9 4.11-10 ).

Mlađi kadeti nastavljaju pobjednički niz iz kvalifikacija, ovaj puta pao je Sisak sa 60 -40 ( 10-14, 19-12, 17-6, 14-8 ) . Zanimljiva i borbena utakmica  u kojoj je Zapad uspio preokrenuti početno vodstvo gostiju i neutralizirati najboljeg igrača Ostojića . Najbolji strijelci Kozina sa 21, Marijanović 11 i Šarić sa 10 koševa.

Nakon niza slabih partija seniori su konačno odigrali utakmicu na nivou svojih igračkih reputacija. Ne samo da vesele bodovi za mirno odigravanje finiša lige i izbjegavanje predzadnjeg mjesta koje zabrinjava zbog eventualnog kiksa Gorice, već i zbog samo 64 primljena koša. Ne pamtimo tako dobro odigranu obranu kojom su u presudnoj  četvrtoj  četvrtini primili tek  8 koševa !

Bio je zanimljiv, kvalitetan i borben meč s rezultatskim obratima. Najžešća bitka bila je pod obručima, gdje su Čolak i Jagnjić imali za protivnika 210 cm visokog Šutala. Nino Primorac je odigrao ponajbolju utakmicu od dolaska u klub, kao i Ivan Gogić koji je sa 17 ubačaja podsjetio da je bio prošlogodišnji najbolji strijelac lige. U noći dodjele filmskih kipića Oscar, za najbolju sporednu ulogu svakako bi na ovoj utakmici nominirali Luku Lekića, koji je, posebno u prvome poluvremenu odigao izvrsno kao alternacija dirigentu igre Kralju.

Zapad : Delić 2, Lekić 2, Mandić 7, Markočić, Kralj 9, Begić 2, Gogić 17, Čolak 8, Primorac 12, Jagnjić 16, Krpeljević. Trener P.Poredoš

Maksimir : Čubrić 4, Matijević, Teskera 2, Anić 2, Šutalo 17, Bogut 18, Stojanović 7, Papišta, Karmelić 10, Renić, Kravos 4, Lacić. Trener I.Matijević

U sljedećem kolu mlađi kadeti putuju u Liku, u Otočac, juniori dočekuju ekipu Gline, a seniori će kod Mladosti.