JORDAN BRAND CLASSIC

Prvorazredna košarkaška utakmica odigrati će se danas u 19,00 sati u Draženovom domu gdje će  nastupiti 20 od 40 u Zagreb pristiglih ponajboljih  igrača godišta 1999. Jordan brand classic je smotra  najvećih talenata, ujedno i ulaznica u profesionalni svijet košarke. Na prošlom, za Europu izlučnom natjecanju u Barceloni od tri naša predstavnika u finale se plasirao Lovro Buljević ( 12 koševa, 12 skokova 1 ass. ), Cibonin centar koji je lani igrao za seniore Zapada kao zaštićeni igrač. Prije njega u Jordanovom rodnom gradu nastupili su 2013 g. Mazalin  i Bender 2012  Arapović ( 17 koševa 11 skokova  ! ) i Hezonja (15 koševa, 4 ass. ) U finale tog natjecanja u Ameriku dolazi po 10 igrača sa svih kontinenata.

Ove godine su u konkurenciji Krešimir Nikić 211 visoki centar Cibone koji je prve košarkaške korake naučio u školi košarke Zapada ( mlađi brat Nikola je u našim kadetima ), pa čudo iz Bihaća  15 godišnji bek od 202 cm , Dženan Musa u kojeg Cedevita ulaže ogroman kapital, zatim Cedevitin bek ( 202 cm ) Antonio Jordano i  Darko Bajo iz Sparsa Sarajevo. Prvi dio kampa bio je u Cedevitinom centru na Velesajmu, po reakcijama gostiju odlično organiziran, iz zatvorenih vrata, bez prisustva javnosti i mogobrojnih silno zainteresiranih skauta i menađera.

Za ogled odabranih imaju priliku danas navećer na All stars, ulaz je slobodan i pozivamo sve naše članove  da posjete Ciboninu dvoranu, jer ne treba zaboraviti to su zasigurno buduće svjetske zvijezde, poput Le Brona, Karmelo Antonya, Ronda ili Kevina Duranta  koji su prošli taj put do afirmacije.

p.s. Bilo je ugodno na utakmici gledati tu talentiranu mladost. Mali šok zbio se  kad su američki treneri izabrali 10 najboljih koji će u travnju predstavljati Europu u finalu. Među njma nema Muse, ponajboljeg igrača utakmice, drugog strijelca, playa raskošnog talenta. Prava sportska nepravda. Među izabranima su se posebno dopali grčki play Moratis, visoki Nijemac Phillip Harkenhoff  i Mišković iz Partizana. Ugodno je iznenađenje izbor Sarajlije sa hrvatskom putovnicom Darka Balje i još više jednog autsajdera- Cedevitinog beka Antonija Jordana.