ZAPAD – DUBRAVA 80 – 85

ZAPAD  – DUBRAVA 80 – 85

1.20-18 2.23-20 3.14-19  4.23-28

ZAPAD : NALETILIĆ, DELIĆ 6, LEKIĆ 26, KRALJ 2, ČAR 5, BEGIĆ 4, GOGIĆ 6, ČOLAK 20, PRIMORAC 3, JAGNJIĆ 8. TRENER P. POREDOŠ

DUBRAVA:  ŠKARA 21, FILIĆ 5, BEŠLIĆ 21, STOJIĆ 2, ORŠANIĆ 5, BJELANOVIĆ-NIMAC 2, CUKROV 13, PERIĆ 11, MARIĆ, VUJIĆ 5. TRENER I.LOZANIĆ

Niti u četvrtom međusobnom ogledu Dubrave i Zapada, Zapad nije uspio postići pobjedu. A bio je jako blizu – dobio je prvo poluvrijeme, ušao u završnicu u egalu ( 57-57, pa 67-67 ), ali finiš pripada boljim šuterima sa vanjskih pozicija. Izuzetno slabo je  Zapad, kao i u cijelo prvenstvu,  imao vanjski šut, a upravo to je u proteklim sezonama bilo jako oružje. U redovima Zapada više nema rasnog strijelca poput Stipe Dđidžića, Moke Morića, Šime Zubčića, Ivana Šuice  ili Andrije Krešića. Ovu će konstataciju demantirati broj trica na ovoj utakmici – čak 11, ali uz visok broj promašenih, osobito otvorenih šuteva. Dubrava pak ima sjajne strijelce  Škaru i Bešlića, a i bolji, agresivniji  skok pod košem. Ipak je to bio sraz ekipa od koje jedna trenira pet  puta tjedno, druga ima  tek dva ozbiljna treninga.

To se nije osjetilo u prvome poluvremenu, Zapad je odlično otvorio, dizao prednost, mogao je i više, no jedan od sudaca nije imao svoj dan – čistu oduzetu loptu sudi Kralju kao treći prekršaj, pa tehničku, i Zapad izbacuju iz ritma. U drugome dijelu Dubrava diže agresivnost, time i rezultat ide u njihovu korist, Zapad predvođen Lekićem, u njegovoj ponajboljoj utakmici sezone ( 26 koševa, 6 trica ) sustiže tu prednost, ali kao što je već rečeno, Dubrava je spremnija za završnicu.

Za malobrojnu publiku odlična utakmica za kraj sezone iz koje Zapad izlazi sa saznanjima da se ipak sretno provukao kroz ligu opterećen brojnim ozljedama i neadekvatnim treninzima, igrajući sve utakmice kao gost kod Cedevite. Pravilo zaštićenog igrača pokazalo je ponovno  sve slabosti i da je hitno potrebna dorada ili ukidanje. Danas je mladi Dominik Delić odigrao, poslije duže povrede, 35 dobrih minuta uz malu pomoć debitanta kadeta Luku Naletilića.  Za Zapadov stručni stožer slijede analize i preslagivanje ekipe, i pripreme za jesenski novi početak počinju već sada.

Za kraj spomenimo da je ekipa Zapada na teren istrčala u veselim šarenim čarapama, u skladu sa 21.3. danom osoba sa down sindromom.