Kadeti osvojili Sutinska vrela!

Kadeti Zapada pobjednici su 5. Božićnog  turnira kadeta u organizaciji kk Podsused u Sutinskim vrelima!  U finalnoj utakmici pobjedom nad domaćinima Podsusedom  sa 72 -48 ( 15-8, 24-15, 18-7 i 15 -18 ) po prvi puta su,  nakon 5 nastupa, okitili se medaljama i primili pehar organizatora.  Za najboljeg igrača  turnira proglašen je kapetan ekipe Ivan Palac, u petorci turnira je i naš Bruno Ezgeta, a najbolji srijelac je Antonio Zečević. Finalna utakmica nije imala draž neizvjesnosti, Zapad je do već poluvremena vodio sa 39-23 ,  u startu drugoga  poluvremena digao na 47 -26,  i sve do kraja utakmice održavao nedostižnu razliku.

U turnir su krenuli slabo, porazom od domaćina  nakon nepovezane igre, 62-58.  Slijedila je bolja igra i pobjeda protiv Medveščaka 66-49. U četvrtfinalu odlična igra u kojoj su nadigrani kadeti  Sasveta sa 74 -57.

U polufinalu nas je dočekalo Gornje Vrapče, pobjednici u skupini, odlični u šutu za tri poena. Iako umorni od malo prije završene utamice protiv Sesveta, igrači Zapada vode od samog početka utakmice,  no sredinom igre padaju u koncentraciji, nizaju se greške i slaba slobodna bacanja i dozvoljavaju nakon vodstva od 9 koševa, nepotrebnim greškama povratak Gornjeg Vrapče u egal, i poluvrijeme završava 35-34 za Zapad . U drugome poluvremenu serija Zapada od 7 koševa, i do kraja utakmice  drže utakmicu pod kontrolom i pobjeđuju sa 66-54.

KK Podsused se i ove godine potrudio dovesti ujednačene ekipe, uz  odlično suđenje sudaca Vukojevića i Vitkovića , gledali smo zanimljive utakmice i puno nadarenih igrača. U najvi je Uskrsni turnir mlađih kadeta, na koji ćemo se ponovno rado odazvati.