POČETAK SEZONE

Mlađi kadeti pod vodstvom Ivana Jurana  odigrali su dvije kvalifikacione utakmice za ulazak u prvu ligu. Svaka ekipa dobila  je po jednu utakmicu, no sa boljom koš razlikom Sesvete je uspješnije. Naši mladi košarkaši nastavljaju ligaško natjecanje u siječnju u drugoj skupini 1.lige.

Zanimljivo da su i seniori otvorili  nastup u 5. sezoni A2 lige protiv istoga kluba.  Sesvete je prošle sezone ušlo u A2 ligu i poslije slabijeg starta nanizali su lijepi broj pobjeda. I sada su se pojačali, a prema najavama, u dvorani u Sesvetama dočekalo nas je 100 žestokih navijača.  Naši su odigrali sjano prvo poluvrijeme koji su dobili  sa 48 -37. U nastavku  zona Sesveta donosi rezultatski preokret, i nakon isteka regularnog vremena i izjednačenog rezultata, odigran je produžetak u kojem Zapad uspjeva izboriti važnu pobjedu.

Bio je to veliki test za našu ekipu, koja je doživjela brojne promjene u sastavu jer otišlo je puno igrača   ( Kralj, Gazić, Linde, Smolić,  Begić, Šujica, Sabljić, Zadro, Maglajlija, Jelinić ). Dakle, iz prošlogodišnjeg sastava ostala su samo 3 igrača ( Markočić, Dugandžić i Ćar ) a nova lica u ekipi su Čubela ( Split ), Knežević ( Zapruđe ),  Bruno Žganec i Kuga  (Medveščak ),  Šapro ( Hermes ), Kuzmanović ( Cedevita ) Nikić ( Mladost ), Beranek ( Fortuna ) i Galinović ( Bosco ).  Ekipu i nadalje vodi trener Porin Poredoš.  Inače, novost u propozicijama u A2 ligi je i ukidanje neuspjelog eksperimenta razvlaštenog Danka Radića sa zaštićenim igračima.  Druga novina je da iz lige tri prvoplasirana kluba idu u novu A1 ligu zajedno sa prvacima i doprvacima  iz ostale 4 A2 lige. Ispasti će jedan klub. Dosadašnja A1  liga zvati će se od iduće sezone Premijer liga.

Kadeti nisu uspjeli protiv Verna, još uvijek opterećeni nepotpunim sastavom i uvjerljivim porazom protiv Gorice u prvome kolu. Vern je slabiji protivnik od Gorice i vjerujemo da će u revanšu ekipa biti popunjena  i da će šanse za uspjeh ekipe koju je pruzeo mladi trener Zlatko Popovski, biti puno veće.

Sve utakamice kao domaćin Zapad će i nadalje igrati u Domu Košarke Cedevite na zagrebačkom Velesajmu, a raspored i rezultati su pod istimenom rubrikom. Detaljnije o svim košarkaškim utakmicama možete čitati na stranici KSZ-a.