KOMENTAR 2. KOLA

Radi proslave Dane neovisnosti igrali su samo seniori drugo kolo A2 lige, koje je donijelo neočekivane rezultate i pokazalo se da će prvenstvo s obzirom na duljinu od 31 kola biti vrlo zanimljivo, bar što se tiče vrha tablice, jer realno simpatična ekipa iz Zaprešića nema, ako se značajnije ne pojača, velike izglede za opstanak. Senzaciju je priredilo Sesvete, svladavši u gostima jednog od favorita prvenstva Zapruđe. Time je i naša pobjeda nad Sesvetama dobila na težini i izbacila nas potpuno neočekivano na vrh tablice zahvaljući najboljem skoru primljenih i ubačenih koševa.  Sigurno će se sa dvije pobjede nama i Vernu u utorak nakon utakmice sa Maksimirom priključiti i glavni favorit ( s obzirom na logistiku)  Mladost .

U narednom kolu Zapad gostuje kod Verna ( subota 19,oo sat ZV ) . Vern je protiv Rudeša prikazao odličnu igru, ima respektabilnu ekipu, veliko im je pojačanje Marko Baković i u tom su susretu u prednosti. No, Zapad je oduvijek bila nepredvidiva ekipa i neće propustiti eventualno ukazanu priliku za još jedno iznenađenje.

Agrodalm je pokazao da je spreman za A2 ligu, nadigrana je Dubrava, bivši uspješan prvoligaš, koja naglo pada već drugu sezonu. Samoborci imaju novog trenera i neugodnu ekipu spremnu za mnoga iznenađenja u prvenstvu. Bosco je usprkos najavama za visok plasman za sada na 2 poraza, no još se igra 19 kola i imati će priliku za popravak. Maksimir je ozbiljno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu i imati će težak put barem do prijelaznog roka. Rudešova mlada ekipa ima  potencijal za dobar plasman, no mladost je uvijek sklona oscilacijama.  Slično se može reći i za Zapad, jer prosjek godina ekipe je ispod 21 ( samo je Ivan Čubela sa 32 godine iskusniji igrač )  i po povratku ozlijeđenog Matije Markočića i skorim dolaskom iz Dubrovnika Luke Šapre pojačati će se izbor igrača.

Iduće kolo nosi neizvjesne utakmice, favoriti su gosti – Zapruđe u Zaprešiću i Rudeš kod Dubrave, Mladost je u prednosti  kod Bosca, potpuno je neizvjesno Sesvete – Samobor i Maksimir -Agrodalm.