KOMENTAR 9. KOLA

” LJUDI MA JE LI TO MOGUĆE ?! ” Čuvena rečenica nezaboravnog Mladena Delića dobro sjeda na ovu situaciju u kojoj se našao Zapad. Nakon Mladosti pada još jedan favorit lige Zapruđe i sada je jasno da je Zapad ove sezone dobro posložio ekipu koja je mentalno i igrački sposobna sprovesti sve ambicije i kombinacije svoga trenera.  S obzirom na mladost igrača događali su se i sigurno će se i ponovno događati posrtaji poput gostovanja kod Rudeša, ali ovaj sastav djeluje kao homogena ekipa sa dobrim potencijalom mladih igrača prevođenim iskusnim Ivanom Čubelom.

Utakmica protiv Zapruđa upravo je to pokazala, jer nisu znali realizirati niz laganih prilika da se odvoje, da u ranoj fazi utakmice demoraliziraju protivnika koji se očito borio sa nizom problema – organizacijom igre, nervozom igrača, kratkom klupom, teretom osobnih pogrešaka glavnih poluga ekipe,  ali ipak su u pravim trenucima ponovno pronalazili  snagu da pobijede favorita, koji je umalo dostigao 17 koševa prednosti Zapada i opasno priprijetio u finišu. U svakoj od utakmica dva -tri igrača odigrali bi sjajnu rolu, u drugoj bi iskočila druga dvojca i pokrila indisponiranost ili slab šuterski dan ostalih, uz nesebičnu podršku suigrača sa klupe. Rezultat svega je da Zapad već sada ima 7 pobjeda , baš kao i u proteklom cijelom prvenstvu. U srazu mladosti i iskustva ovaj puta prevagnula je mladost i Zapad zasluženo pojačava bodovni saldo.

U ostalim utakmicama pobjede favorita -Dubrava lako sa Fortunom, Vern dobiva  malom krizom načetu Mladost, Rudeš nadigrava  Samobor, Papak i ekipa iz Sesveta  Maksimir, a ugodno izneneđenje Agrodalm nakon proužetaka zaustavlja niz Bosca koji se uzdigao povratkom Čuleka.  Zanimljivo prvenstvo, no rasplet tek slijedi  nakom prelaznog roka i redizajnom ekipa prema raspoloživim financijama i dobrim ili pogrešnim procjenama predsjednika uprava ili sportskih direktora.

Zapad pak u narednom kolu ide kod Samoboraca ( nedjelja 17,3o ), u dvoranu u kojoj je uvijek teško i rijetko dolazio do bodova, no bogata bodovna ” zimnica ” otklanja pritisak na ekipu i očekujemo kvalitetnu i zanimljivu utakmicu