Komentar 10. kola

Kao i u komentaru prošloga kola ” Ma ljudi moji da li je to moguće!? “   Je, je kod Zapada je sve moguće. Povesti protiv Samoboraca sa 17 razlike pa primiti 40 koševa  u jednoj četvrtini  to je kod Zapada moguće. Pa opet se vratiti i čak povesti sa jednim košem, promašiti zicer pa opet potonuti i to je moguće. To je Zapad.

U ostalim susretima bilježimo prvu pobjedu Fortune nad Maksimirom koji bez Jolly Stojanovića nema pravu snagu, zatim važnu pobjedu izvojevala je  Mladost nad Zapruđem (bez Pešuta ? ). Mladost je zadržala priključak vodećima, a Zapruđe tone i gubi već sada status  favorita i uz najave o dovođenju dva prvoligaška igrača teško će nadoknaditi bodovni zaostatak. U idućem kolu su kod ohrabrenih Samoboraca i ako ne pobjede, sa samo 5 pobjeda ispali bi iz konkurencije.  Sesvete bilježe neslavan rekord od samo 25 ubačaja, no to su borci koji će već iduće kolo protiv Rudeša pokazati pravo lice. Oporavljena Dubrava nije imala pravu šansu protiv lidera Verna, Bosco je prikazao odličnu košarku i odnosi bodove iz Rudeša.

Vratimo se Zapadu. Nakon nervozne prve četvrtine sa obostrano puno pogrešaka,  Čubela preokreće rezultat, pa se nadovezuju Markočić i Čar i Zapad ima na poluvremenu 17 koševa prednosti. Činilo se da je utakmica riješena, Samobor ima podosta osobnih, no tada Samoborcima baš sve počinje ulaziti,  a Zapad je statist u obrani. Ponovno slijedi povratak Zapada, no nije to ekipa iz sjajne druge četvrtine, i prepoođeni, rastrčani Samobor koristi priliku  i zasluženo pobjeđuje. Zapad je prokockao povijesni uspon na tablici, ali ne i  trajno jer će  utakmica protiv sve boljeg Bosca pokazati pravu vrijednost ekipe.

Juniori su u 3. kolu  sa pola koša postigli prvu pobjedu u prvenstvu.  Pobjedu zasjenjuje žalosna  činjenica da je trener Nenad Marinković imao samo 5 igrača, što govori o zainteresiranosti i odgovornosti mladih igrača. Nije gripa svemu kriva.