BRAVO ZAPAD CEDEVITA !!

Seniori su odigrali i poslijednje , 22. kolo prvenstva  u  Podsusedu gdje su tradicionalno ostavljali bodove. U situaciji kad se više nije rješavalo ništa bitno , šaroliki sastavi rezervista i mladaca odigrali su hakl u koji je Podsused dominantno dobio sa 99-74.  Jedino vrijedno spomena je deby nastup Ivana Slivonje, playa juniora i kadeta Ivana Vučića, koji karijeru nastavlja u Cedeviti. Drugo mjesto seniorske ekipe realan je ovogodišnji domet i kad dodamo  povijesni uspjeh kluba osvajanje kupa ” Krešimira Ćosića ” za zagrebačku regiju i izbacivanje tri A 2 ligaša, zaključak je da je to bila rezultatski najbolja sezona. U odnosu na glavne rivale , pojačane iskusnim i honoriranim pojačanjima sa strane, uspjeh je to veći kad znamo da je  ekipa sastavljena od amaterskih igrača pretežno iz našeg kvarta. Treća godina u B 1 ligi nastavlja uspješan niz, jer osvajanje  4-tog mjesta u prvoj sezoni, drugog u prošloj i ovoj,  sportski je uspjeh za svaku pohvalu .

Nedjelja je donijela tri pobjede iz tri utakmice ;

Mlađi kadeti su i u uzvratu bili bolji od Siska. Nakon izjednačenog poluvremena odluka pada u trećoj četvrtini- 19-7 je za domaće, 12 koševa Lekića ( ukupno čak 43  ! ) i ostalo je bila formalnost.

Druga juniorska pobijedila je   Sveti Petar   sa 77 – 61 nakon dobre igre.  Gosti su dobili prvu četvrtinu, ali  u drugoj  ( 24 -10 ) igrači koji manje igraju preokreču rezultat. Posebno odličan nastup organizatora igre Vukelića i   Bakovića,  zatim Ramljaka i Jurića ( 15 koševa ) i bitna uloga Pirije u obrani nad najopasnijim strijelcem gostiju  Bizmićem (6  trica, 25 koševa ) .  Sa šest pobjeda iz 9 utakmica,  druga juniorska je uspjela izboriti treću poziciju  i nastavak prvenstva igrati će u skupini koja se bori za poredak od 1-5-og mjesta ( sa Mladosti, Krapinom, Samoborom  i  Dugim  Selom ). Prvi je susret u subotu 30.04 u 19,30 sati u Malešnici protiv Mladosti.

Prva juniorska ne zna za poraz, u gostima je svladan Kaptol sa 57 -51. Teška utakmica, dvije minute do kraja mala prednost od dva koša ( 53-51) , koja je riješena sa crte slobodnih bacanja. Ivan Slivonja mirno ubacuje sva 4 i Zapad Cedevita bilježi osmu pobjedu iz osam utakmica.  Početnih 19-9 zavarava da će to biti laka pobjeda Zapada, jer zonom i spuštanjem na teškog centra Dujmovića, Kaptol se polako približava i smanjuje razliku. Početkom četvrte četvrtine je 9 koševa prednosti Zapada, ali Dujmović to pristiže serijom od 10 ubačaja na 4 razlike, i zatim tricom  Krčelića Kaptol dolazi do 51 -53  i dramatičnog finiša.  Zapad je ipak sačuvao i povečao prednost i ponovno zasluženo odnosi bodove.