Dubrava prva

Završen je prvi dio druge seniorske lige. Dubrava je prva, a u grupi pratitelja i potencijalnih ozbiljnih pretendenata za konačno prvo mjesto  su Sesvete, Zapruđe i Samobor. Darko Krunić je doveo ekipu na poziciju koju su odavno željeli,  jer su se u proteklim sezonama mučili  pri dnu tablice, mijenjali trenere, gubili stečeni ugled. Imaju dobro posloženu ekipu. Kristijan Šutalo je nakon tri početna kola u kojoj je vraćao formu, postao stožerni igrač, gospodar reketa ali i realizator o čemu govori i statistika iz utakmice sa nama – 15 skokova i 18 koševa, šut 8/11, valorizacija 28, efikasnost 36 ! Kad imate pod košem takvog igrača, a nemaju ga od vremena Grgata, tada je lako i odličnim vanjskim šuterima koji su jučer imali katastrofalan učinak u prvome poluvremenu 0 od 12 , što je znatno pomoglo Zapadu da odigra odlično taj dio utakmice. Kad su proradili u drugome sa 8 trica, za Zapad je priča bila završena. Zapadu je silno nedostajao ponajbolji igrač Bruno Žganec, no realno i kompletni teško bi se nosili sa tako posloženom ekipom.

Sesvete je, ne neočekivano, izgubilo posljednje tri utakmice i u nastavku prvenstva biti će jako važna prva tri kola ali ne i odlučujuća. Naime , doživjeli smo puno neočekivanih rezultata, biti će ih zasigurno još jer očekuje nas i prijelazni rok koji nosi uvijek zanimljivosti.  Dovođenje  u ekipu jednog ili dva kapitalna igrača diže igru cijelog tima, kao što i odlazak ili ozljeda takvog dovodi do potonuća. Iako zaostali,  Samoborci su i nadalje  po meni  najozbiljniji favoriti, osobito ako se realizira najavljeno dovođenje Maria Kasuna. Odradili su period uigravanja ekipe i sada će teško gubiti od bilo koga. Zapruđe se konsolidiralo, no hendikep je ipak malo sporija košarka i sklonost oscilacijama. Mladost ima dobar rezultat ipak je to ekipa slabija od prošlogodišnje, a i upitne su ambicije uprave. Ugodno iznenađenje je Zrinjevac. Ivica Burić bilježi impresivan niz od  7 pobjeda, a ako popune  reket sa pojačanjem, biti će krajnje neugodan protivnik. Dobro su u prvenstvo ušli i ostale zagrebačke pridošlice u ligu-Podsused i Univers, dok su Ivanić i Petar Zrinski realno  kandidati za začelje lige. Maksimir je uvijek posebna priča. Novi, stari trener Robert  Matijević nije pogodio sa dovođenjem starijih igrača, i čeka ih težak nastavak u borbi za opstanak.

Zapad ne može biti zadovoljan plasmanom, nespretno propuštene utakmice sa Mladosti i Zrinjevcem su onaj  jezičac na vagi do zadovoljavajućeg.   Pred trenerom Porinom Poredošom je posao analize doprinosa igrača u sezoni i sa konačno oporavljenim  Kneževićem nakon operacije križnih ligamenata,  traženje efikasnije igre u napadu ( samo  Ivanić zabija manje od nas ). Zapad  ima koliko-toliko solidnu obranu, jedino su Samoborci primili nešto manje. 72-25 je odnos upućenih šuteva sa prošle utakmice sa Dubravom, 16 % je šut za tricu. Puno posla u kratkom roku. Uvijek je Zapad imao vrlo efikasan  napad, rasne strijelce Stipu Džidžića. Moku Morića, Stefana Zadravca, Šimu Zubčića, Andreja Krešića, Franu Čolaka, Čubelu  i brojne druge, a slabiju obranu. Sada je obrnuto. Eto,  nikad čovjek zadovoljan.