KOMENTAR 13.KOLA

Samobor je minimalno dobio Dubravu i tako je prvenstvo dobilo onaj naboj neizvjesnosti koji smo priželjkivali. Prednost Dubrave je smanjena, pretendenti na prvo mjesto Sesvete i Samobor zaostaju jednu pobjedu, a Zapruđe se izjednačilo. Pokazalo se da su Samoborci povukli dobar potez sa Mariom Kasunom koji je bio najuspješniji strijelac, ali zanimljivo, nadskakan je od centara Dubrave. Nisu ni uspjeli nadoknaditi željenih -6 koševa koliko je završilo u prvome dijelu u korist Dubrave. Sesvete i Zapruđe su teško došli do bodova i sada slijede utakmice u kojima više nemaju pravo na pogrešku. A da će ih biti, to smo već naučili iz dosadašnjih neočekivanih rezultata.  Dobili smo zanimljivo prvenstvo.  Podsused i nadalje  niže bodove. Ivanić je pobjedom na Ekonomskom faksu doveo Maksimir u ozbiljnu situaciju na tablici.

Zapad je u finišu utakmice vratio Mladosti za onako nespretno izgubljene bodove  iz prvoga dijela lige, kada  je Zapad prosuo veliku prednost. U ovome meču pobjednik je riješen u zadnjih 5 minuta a  mogao je biti i ranije da Zapad nije, posebno u prvoj četvrtini opet zapucao nekoliko zicera i da je odigrao obranu kao što je odigrao u drugome dijelu. Statistika jasno govori da su u prvome poluvremenu skokovi pripali Mladosti ( 24-19 ) a u drugome Zapadu ( 22- 13 ).  Matija Markočić i Bruno Žganec  stvarali su velike probleme mladićima iz Mladosti, dobro se probijala obrana, i ubacivali koševi iz reketa. No Matija ponovno radi dva brza faula i trener ga povlači na klupu. Prva je četvrtina završila 21-16 za Zapad. Mladi talentirani Matej Bošnjak ( 2002.godište ! ) stvarao je velike probleme iskusnom Baričeviću.  Bošnjak ubacuje do poluvremena 10 poena, a Vito Čubrilo  predvodi Mladost koja sustiže vodstvo Zapada i na odmor se otišlo neriješeno- 39 -39.

U nastavku Zapad ostaje bez Markočića koji  zarađuje  isključenje radi prigovora sucu. Treba reći da je Matija na utakmicu došao ravno sa sprovoda djedu da pomogne ekipi, a što bi učinio malo tko. No očito je psihološki pritisak bio prejak.  Antonio Kuga je imao svoj dan, odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere, bio je odličan ne samo u obrani, koja je njegova specijalnost, već ubacuje i 12 koševa.  Ponovno je bio motor ekipe Luka Mohač , a povukao je i ostale  suigrače – Božeka, Duganđića, Baričevića.  Sa 21. košem najbolji strijelac kod Zapada je  Bruno Žganec uz 3 asista i 7 skokova, koji  pokazuje konstantan napredak u igri.  Oduševio je visok ritam igre oba protivnika što i nije bilo neočekivano za Mladost s obzirom na dob igrača i tempo treninga, već je i Zapad pokazao da je dobro fizički pripremljen. Zapadu je pomoglo i izostanak Baje u redovima Mladosti. Trener Trninić junior dobro vodi ovako mladu ekipu iz koje će se ubrzo isprofilirati nekoliko odličnih igrača. Konačan rezultat ove dinamične i zanimljive utakmice je  77 -70 za Zapad.

U narednom kolu Zapad igra sa Sesvetama.  Za Zapad, prilika za potvrdu dizanja forme, očekuje se povratak na parket Filipa Kneževića, a za  Sesvete održanje priključka sa vodećom skupinom.

Samobor je na novome opasnom testu – ide u goste Zapruđu.  Hoće li bivši samoborac Hrvoje Gašparac slomiti ambicije svog bivšeg kluba ? Vrlo, vrlo  važna utakmica za oba kluba. Ako Samobor izgubi, teško će ugroziti Dubravu. Ako i dobiju čeka ih  3. ožujka bitka  u Sesvetama,  a znamo kakve vjerne i vatrene  navijače imaju Papak i ekipa.

Dubrava ima povoljan raspored i  po tome je u znatnoj prednosti pred ostalima. Doma igra sa Podsusedom koga ne smiju podcijeniti, jer dečki iz Sutinskih vrela igraju dobru, organiziranu košarku bez zvučnih imena a to dokazuje visoko 5. mjesto. Nadalje, gostuju kod Maksimira, pa dočekuju Zrinjevac, a zatim  17.3. u goste  Zapruđu koje  do tada ima gostovanje kod Podsuseda, doma su sa Maksimirom i gosti su Zrinjevcu. Hoće li to biti tekma odluke ?  ili ćemo na rasplet čekati do 31.3 kad idu u goste Sesvetama ?  Puno je kombinacija a već sada smo sigurni da će netko iz kvarteta vodećih ostaviti bodove na nekoj  ” lakšoj ” utakmici. Iskustvo nas tome uči.