KOMENTAR 15.KOLA

U zamku Universa upalo je Sesvete  i definitivno se  potvrdilo što smo predviđali- sa tri pobjede zaostatka iza vodeće Dubrave više  nemaju izgleda za prvo mjesto. Ostaju u utrci još Samobor, koji je (bez pomoći Josipa Škare) očekivano pobijedio Mladost, i Zapruđe koje pak bez Stanića  uspješno prolazi na gostovanju kod Podsuseda. Zrinjevac je  za jedan koš dobio  Ivanić . Ivanićev  Renato Havliček zabija senzacionalnih 46 koševa!

Zapad nije dozvolio iznenađenje Petru Zrinskom, 39 koševa razlike jasno govori o odnosu snaga. Zapadov trener sa zadovoljstvom gleda na statistiku utakmice u kojoj stoji da je Luka Žugaj ubacio 21 koš, Luka Župan 15, Alan Baričević 23 i da je Bruno Žganec imao 10 asista a Luka Mohač, zaslužan za dizanje potrebnog  ritma utakmice,  6.

Zanimljiva je lista strijelaca druge lige jer među prva tri su igrači iz klubova sa dna ljestvice! Prvi je Filip Škrinjarić iz Maksimira, drugi je Renato Havliček iz Ivanića, treći je  Matoić iz Zrinskog ( dostigao ga je  Papak ).

Prognoza 16. kola ;

1. Ivanić – Zapad  2.    Što je sa Mariom Kraljem ? Domaćin  je u opasnoj zoni, dati će sve da dođe do važnih bodova i   Zapad neće imati lak zadatak.

2. Petar Zrinski – Agens Univers  2. Gosti su puno kvalitetnija ekipa

3. Sesvete -Samobor   1, više 2.   Ovo je ipak  derbi  kola – ratnici iz Sesveta žele osvetu, Samoboru igra samo pobjeda.

4. Dubrava – Zrinjevac 1.      Zrinjevac nema izgleda, tu je samo pitanje razlike.

5. Mladost – Podsused  1,2.   Šanse su pola pola. Mladost je u laganoj prednosti.

6. Zapruđe – Maksimir  1.      Zapruđe je apsolutni favorit.  Neće propustiti priliku ostati u utrci za prvaka i čekati derbi 17.ožujka.