KOMENTAR 16.KOLA

Prognoze su se ostvarile – Dubrava je dobila Zrinjevac, Zapruđe Maksimir, Univers u gostima Petra Zrinskog, Zapad Ivanić.   Nakon dva poraza  Sesvete je uništilo ambicije i snove Samobora, koji je poharan bolešću i ozljedama pokazao da za uspjeh u ligaškom natjecanju treba dulja i kvalitetnija klupa.  Rezultat od samo jednog koša govori o dramatičnoj utakmici, kakva i treba biti kad je derbi u pitanju. U četvrtoj četvrtini Sesvete je zabilo samo 4 koša! Dakle ostaju samo dva takmaca u borbi za prvo mjesto – Dubrava i Zapruđe. Oba još igraju sa nama. Zanimljivo,  i to nas veseli. Da i mi dobijemo malo  na važnosti u ovoj ligi.

Zapad je došao do pobjede u Ivaniću  tek u produžetku. Bilo je čak 31 izmjena vodstva. Upozoravao sam na ozbiljnost pristupa i maksimalan angažman ako se želi do bodova. Renato Havliček (31 ), Lukačević i Kralj održali su pravu španersku lekciju gostima, ali trkački su ipak u zaostatku za Zapadom i taj je detalj presudio. Doduše statistika je uglavnom na strani Zapada, ali stara Zapadova boljka su promašeni ziceri i nepotrebni faulovi.  Matija Markočić je prvo ime u ekipi Zapada sa 27 koševa, 13 skokova 5 asistencija, valorizacija visokih 32.

Čitam narodnu mudrost u tjedniku na koji sam pretplaćen ; Kad ličanin zašuti onda je on mislilac, ali kad ličanka zašuti tad je mislilac naj* bo ! Ponekad šutnja više govori od tisuću riječi. Prošli petak održana je izvanredna Skupština KSZ-a  kako bi se izabrao novi predsjednik umjesto preminulog  Marijana Hanžekovića.  Kao i na Skupštini u Mimari i ova u podrumu Savske obilježena je šutnjom kandidata i većine prisutnih. M.H. pri izboru ( već je tada pola Zagreba znalo da je teško bolestan ) nije progovorio ništa o programu i planovima kako bi se priličilo u takvoj prilici, a nije to imao namjeru niti novi predsjednik Andrija Žižić. Onako visok i zgodan kao kakav Holywoodski zavodnik, ležerno sa rukom u džepu,  sa neodoljivim je smješkom  odgovorio predsjedniku Cedevite Užbincu na pitanje kakav  mu je  program ; “biti će bolje, sve će biti bolje “. I ušao u legendu.  O.k. možda nam i treba tako jednostavan optimizam. Nemojmo se  zamarati kompliciranim planovima, i onako se teško ostvaruju,  pa eto možda nas super momak Andrija ( to je bio naslov hita sa opatijskog festivala lakih nota iz davnih 60tih ) ugodno iznenadi.

Da  nije bilo nespretnog pokušaja da se Skupština proglasi nevažećom, nije ozbiljnije zaiskrilo kako se i očekuje u situaciji posrtaja naše košarke, i potonuća većine klubova. Malo su se ( sa pravom ) bunili predstavnici ženske košarke, naravno oglasio se i Ilija Matijević pa nestao po zaboravljeni žig,  nadalje šuti neprisutna Udruga košarkaških trenera jer nije dostavila izvještaj o broju članova, šute i rade svoje suci, prešutila je i Cedevita o svome kandidatu za čelno mjesto i to je to. Silence is golden pjevaju The Tremeloes.

Prognoza 17. kola:

1. Podsused -Sesvete         x    Nisu li  se možda Sesvećani “ispucali” na Samoboru, Podsused će kazniti svako opuštanje

2. Zapad – A.Univers             1      Univers je uneredio Zapad u prvome susretu, evo prilike za revanš

3. Zapruđe – Petar Zrinski    1       Neće biti senzacije

4. Maksimir – Mladost           x       Povratak Šetke daje dobre izglede Mladosti

5. Dubrava  – Ivanić                1        Ni  tu neće biti senzacije