KOMENTAR 19. KOLA

Najvažnije bodove u ovome kolu dohvatio je Maksimir u utakmici sa izravnim  konkurentom sa dna tablice Petrom Zrinskim i sada ima dvije pobjede više što mu najvjerojatnije osigurava opstanak. Lider Dubrava je prema očekivanju dobila Mladost, Zapruđe je bilo bolje od Ivanića, kao i Samobor protiv  Universa. Sesvete je u gostima kod Zrinjevca ostavilo bodove kao i Zapad kod Podsuseda. Ova dva posljednja para nisam pogodio, vjerovao sam u Sesvete jer Zrinjevac je nakon odlaska Mirka Marića potonuo,  a Zapad prekida u Sutinskim vrelima sjajan niz od 6 dobivenih utakmica.

Pobjeda Poduseda je potpuno zaslužena. Ekipa Zapada ponudila im je to na tanjuru, sa vrlo slabom igrom što su domaći dečki zahvalno iskoristili. Ugodno je iznenadio Mario Grozdanić sa 4 trice, iskusni Luka Bekavac  ( 7 asista ) je odlično kapetanski  vodio ekipu i imao potporu Bojana Kežmana (20 koševa ) i  Vanje Miletića ( 8 skokova ). Kod Zapada je vrijedno spomena samo ovaj puta uspješna slobodna bacanja ( 15/16 ) i to je nažalost sve.  Video sažetak sa utakmice možete pogledati na našem facebooku.

Prognoza 20.kola :

Sesvete – Dubrava   2    Derbi  ekipa sa istoka grada, vječitih rivala. Hoće li domaći teren i inat sesvetskih ratnika biti dovoljan adut protiv realno kvalitetnije ekipe kojoj je silno naraslo samopouzdanje ? Zanimljiva utakmica iako Dubravi ne može eventualni poraz ugroziti prvo mjesto.

Mladost – Zapruđe  2        Zapruđe ima iskusniju i jaču ekipu ako dobro zagrize u meč i ne prepuste se letargiji nakon ispuštenih prilika.

Agens Univers – Podsused    1   Prednost domaćem terenu u meču podjednakih protivnika.

Ivanić – Samobor   2              Samoborci su kvaliteta više, radi se samo o pristupu i motivaciji.

Petar Zrinski – Zrinjevac  x   Može Zrinski dobiti Zrinjevac  ali u zadnja dva kola imaju nepremostive prepreke – Dubravu i Zapruđe.

Zapad – Maksimir  1      Ekipa Zapada mora  uspješnu sezonu nastaviti još jednom pobjedom protiv ekipe sa samo 4 uspjeha.