KOMENTAR 2.KOLA

Prognoze 2.kola bile su točne, sve je pogođeno.  Samoborci su deklasirali Sesvećane u njihovoj dvorani sa 92-67. Obistinilo se predviđenje Porina  Poredoša koji mi je prognozirao dvadesetak razlike u korist Samobora. Trener Samobora Sedlar skromno mi veli da je to ipak tek početak dugog prvenstva, što je naravno točno, no rani derbi favorita gurnuo je Samobor u polet i samopouzdanje, a sada će Sesvete  strepiti pred svaki meč svjesni slabosti, i nastojati će grčevito održati  minimalan zaostatak čekajući eventualni kiks Samobora.

Rekao sam za Podsused da su samoproglašeni favoriti, procijenili su da su to jer su nakon odlične lanjske sezone pojačani sa nekoliko iskusnih igrača.  No rekao sam i da će Ivan Juran znati iskoristiti svaki kiks što se i obistinilo. Imao je Podsused vodstvo od  desetak koševa prednosti, no prikladana situaciji svrsishodna rotacija igrača,  podizanje tempa i agresivnosti, uvođenje raspoloženog Gnjidića i dirigenta iskusnog Baričevića preokrenulo je rezultat u korist Zapada. Fenomanalnu rolu dao je Dino Bistrović ( 30  koševa), odlični su bili  Sedlo, Porobić, Rašić, Cvitanović. Podsused ima problema sa fizičkom pripremom i u finišu su pali, na što se i računalo. Čosić je stvarao ogromne probleme Zapadu u reketu, ostali su igrali dok je bilo snage.

Ivanić je dobio Maksimir, a Mladost Medveščaka koji je izdržao prvo poluvrijeme ( 41-41) a u drugome gubi sa 57-30. Očito i ovdje je slična priča o fizičkoj pripremljenosti ekipa.

Zrinjevac je neugodno torpediran od Universa sa 102 -53. Što može stvarno Univers pokazati će gostovanje Ivanića u idućem kolu.

Prognoza :

1. Agens Univers – Ivanić  1. Jedino je kod ovoga para moguće da gost ponesen dobrim igrama ponovi uspješno         gostovanje u Zagrebu. Čuvajte se Havličeka i ekipe.

2. Zapad – Medvešćak 1.  Mladići su ohrabreni  i sigurno neće dozvoliti iznenađenje.

3. Samobor  – Podsused 1. Bodovi ostaju u Samoboru.

4. Maksimir – Sesvete 2. Sve ostalo bilo bi veliko iznenađenje i kraj ambicija Sesvećana, što borci sa istoka grada neće dozvoliti ( sjetimo se katastrofalnog poraza na početku sezone, pa su se ponovno digli ).

5. Mladost – Zrinjevac 1. Tu je samo pitanje koš razlike.