2 pobjede mlađih kategorija

Pravu senzaciju priredili su nam dječaci Zapada na startu nove lige U 13 ( do sada se igralo u Dubravi, sada je to liga kao i sve ostale, sa domaćim i gostujućim utakmicama ). Dakle, u prvome kolu 1. lige uspjeli su iznenaditi favoriziranu ekipu Rudeša sa 41-39!

Odigrali su hrabro na otvaranju utakmice, dobili prvu četvrtinu sa 17-13, pa drugu četvrtinu sa 15-4 i na poluvremenu imaju 32-17!  Dobro su se držali u trećoj koju gube sa 10-8, a energetski su potpuno pali u finišu kad Rudeš ubacuje 12 a Zapad samo jedan koš. Ipak zadržali su ranije stečenu prednost i nose kući dva vrijedna boda koja će puno značiti u jakoj konkurenciji ove lige. Idući vikend domaćini smo Cedeviti, a iza toga smo kod Cibone !

Kadeti su nadigrali Krapinu sa 51-37. Na poluvremenu su imali 21-14, pa visokih 45-26 na početku završne četvrtine i  održali su razliku  neugroženom do kraja utakmice. U odsutnosti strijelca Bradića odlično je iskoristio priliku Juraj Štefec  sa 19 koševa, potom Mihael Tomić sa 11 i David Grabovac sa 8 koševa.

U prvome kolu mlađekadetske prve lige naši su imali nepremostivu prepreku- Cedevitu. Dominacija u visini,  tjelesnoj pripremljenosti i tehničkoj spremi je apsolutno na strani Cedevite i malo će im koja ekipa biti ravnopravan protivnik. Poraz od 98-36  je realan odnos snaga. Treba odati priznanje dečkima na borbenosti u utakmici iz koje trebaju puno naučiti za košarkašku budućnost.