KOMENTAR 6. KOLA

U prošlom komentaru napisao sam da je Samoborski stroj škripao protiv Zrinjevca, očito da favorit prvenstva ne opravdava taj epitet i  povjerenje u sklad ekipe,  jer eto Agens Univers koji je potopljen od Zapada,  škripanje pretvara u blokadu motora samoborskog stroja i otvara nedoumice oko daljnih rezultata i dometa. Tim više jer su Samoborci imali u redovima sve raspoložive snage, dakle bili su kompletni sa Mandalinićem i Škarom. Sada ih čeka teški ogled sa Mladosti, pa neugodno gostovanje kod Zapada.

Na tablici lige 4 ekipe su izjednačene – Samobor, Sesvete, Mladost i Univers, što je očekivano i daje zanimljivost u borbi za vodeću poziciju.

Sesvećani su pobjedom nad Medveščakom radosno dočekali kiks Samobora i poravnanje na tablici. Zrinjevac  upisuje prve bodove protiv Maksimira koji ostaje na dnu tablice.

Mladost i Zapad opravdali su očekivanja- bila je to sjajna utakmica, revija mladih nada naše košarke, ogled dva talentirana mlada trenera – Trninića i Jurana. Imalo se što vidjeti u tom meču, nije ni izostala dramatika neizvjesnog ishoda. Na kraju, Mladost slavi zahvaljujući  seriji triju trica ( 12 ukupno) u finišu utakmice, a mogao je pobijediti i Zapad , jer je kod osam razlike promašio dva zicera i iz kontre dobio dvije trice. Bio je to prijelomni trenutak utakmice u kojoj su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu.  Kod pobjednika Brzović ubacuje 25, Radović 16, Bošnjak 14 koševa a  kod Zapada ponovno je  uspješan strijelac Bistrović sa 25,  Cvitanović  u svom ponajboljem nastupu sezone zabija 14, po 10 Baričević i Ivić.

Prognoza 7.kola;

1. Podsused – Medveščak  1.  Igra Podsuseda se očekivano diže, sve ovisi o limitiranju učinka izvrsnog Balaška.

2. Sesvete – Zrinjevac 1.   Raspucao se u redovima Sesveta bivši kapetan Zapada Franko Dugandžić ( 23 protiv Medveščaka ), nema Zrinjevac puno izgleda za iznenađenje kola.

3. Zapad  – Ivanić 1.  Prebrzi su i sa dvostruko više energije mladi igrači Cibone od starijih igrača iz Ivanića. Utakmica će se odigrati 12.12. radi igranja juniora Cibone u polufinalu juniorskog regionalnog natjecanja u Zadru.

4. Samobor  – Mladost  1.  Ova je utakmica presudna i treneru i igračima Samobora. Zato vjerujem da će se u ovome        derbiju kola maksimalno mobilizirati i ostati u trci za naslov. Njihov trener pratio je utakmicu Mladosti i Zapada i   zasigurno će bolje braniti otvorene šuteve Mladosti za tricu. Mladost je već u mislima na  juniorskom  finalu i to može biti njihov hendikep.

5. Maksimir – Univers  2.  Sa obzirom na dosad prikazano, Univers je favorit na Ekonomskom faksu ( Bože kad će se obnoviti ta zapuštena dvorana ! ), no i Maksimiru mora jednom krenuti, možda se to dogodi baš u ovome susretu?