Komentar 7.kola

Radi igranja juniora Cibone i Cedevite u polufinalu ABA  lige za juniore, odgođene su dvije utakmice i to  Mladost – Samobor i Zapad – Ivanić. Obje naše ekipe izborile su plasman u završnicu, što je sa s obzirom na konkurenciju veliki rezultat.  Očigledno imamo odlične juniore ( i europske prvake kadete ) i pravo je pitanje koliko će strpljenja i hrabrosti imati treneri da im pruže priliku za potpuno sazrijevanje u prvoligaškim ekipama.

Da smo godinama u krizi stvaranja kvalitetnih mladih igrača to je bilo evidentno na dvije mučne utakmice reprezentacije sa Mađarima i Litvom, gdje novi izbornik Anzulović poseže za veteranima Perićem, Zubčićem  i Marinom Rozićem. Ekipa bez kvalitetnog razigravača nema puno izgleda za uspjeh, vidjelo se to i u ranijim utakmicama. Ako ga nemaš, nije sramotno dovesti kvalitetnog stranca-Amerikanca na toj poziciji, već smo to radili, rade i mnogi drugi npr. Rusi, ovako sigurno neće ići.  Pulen iz Cedevite možda je opcija. Sada smo prokockali plasman na Svjetsko prvenstvo, što je neprocjenjiv gubitak za našu košarku, i to će osjetiti svaki klub u Hrvatskoj jer mladi se poistovjećuju sa reprezentacijom, šampionima, sa uspješnim igračima, a ovako će broj gledatelja utakmica sa tog prvenstva pasti  u Hrvatskoj na mimimum. Postajemo košarkaška selendra u svjetskim razmjerima. Odgovorni za takvo dramatično i traumatično stanje i rezultat trebaju snositi konzekvence.

Za rušenje moje prognoze utakmica Druge lige pobrinuo se Medveščak potopivši u gostima Podsused, koji tako postaje tragičar neočekivanih očekivanja u dobar plasman. Sesvete ponovno upisuje bodove, ovaj puta protiv Zrinjevca. Kad nemate uvjerljivu igru, a Sesvete se provuklo u par početnih utakmica, a ipak pobjeđujete, to je dobar put za najviši domet kojim čini mi se Sesvete ide. 35 koševa Papaka više i nije iznenađenje, već nas je taj sjajni košarkaš na to odavno navikao.

Vodeći Agens Univers je potvrdio kvalitetu na ekonomskom faksu gdje su porazili fenjeraša lige Maksimir. Sada se na tablici već izdvaja 5 ekipa gornjeg dijela u odnosu na poveću skupinu zaostalih. Samobor kao prvi favorit prvenstva ima pred sobom dvije vrlo važne utakmice – odgođenu sa Mladosti i  Zapad. Ako misle, a znamo da misle, osvojiti prvenstvo, moraju pobijediti. Biti će to težak posao jer  u obje ekipe su mladi, ambiciozni trkači puni samopuzdanja ali i talenta, a Samobor poslje poraza od Universa je itekako ranjiv. Nije lako treneru Sedlaru.

Prognoza 8.kola :

1. Ivanić – Medveščak  2.  Teška prognoza jer  Ivanić bez Havličeka ( što je sa tim sjajnim igračem? ) nema pravu snagu, a medvjedi su na krilima podsusedskog uspjeha.

2. Zrinjevac – Podsused  2. Ipak još vjerujem da dečki iz našeg susjedstva  mogu bolje nego do sada, ovo im je prava prilika.

3. A.Univers – Sesvete 1, 2.  U košarci srećom nema neodlučenog rezultata, ali ovdje sam baš na vagi, jer Univers ima dobro otvaranje sezone, ima Maljića i lucidnog Cindrića,  ali Papak i borci kazniti će svaki kiks domaćih. Svakako vrlo zanimljiva utakmica koju vrijedi pogledati. Ovo je veliki ispit zrelosti za obje ekipe.

4. Mladost – Maksimir 1, naravno.

5. Zapad  – Samobor  1. Ova je jedinica psihološki pritisak na trenera Samoboraca Sedlara, kao da mu nije dosta pritisaka. Zapad igra sve bolje, dečki se dižu konstantno. Prošli su u Zadru, rodnom gradu Ivana Jurana teška iskušenja, uspjeli su dobiti Partizan i Budućnost, sa Zvezdom su imali šut za pobjedu. Za Samobor znamo da je u maloj krizi, i evo dobre neizvjesne utakmice koja život znači gostima, a za Zapad je to ipak samo jedna u nizu dragocjenih utakmica školovanja mladih talenata naše košarke. Tekma za gušt.