KOMENTAR 8.KOLA

Moje prognoze 7. kola pokazale su se samo djelomično točne, ali baš me to veseli i zabavlja jer ovako prvenstvo postaje zanimljivije. Čak se i ” zicer” Mladost – Maksimir zamalo izjalovio jer  Mladost slavi sa vrlo tijesnim rezultatom. Podsusedu sam dao prednost u meču sa Zrinjevcem, očekujući da dečki konačno zaigraju u skladu sa najavama uspješne sezone, ali sve se čini da će teško ponoviti prošlogodišnji odličan plasman. Pobrkao sam domaćinstvo u susretu između Sesvete i Universa, no nije to prevažan faktor, važno je da je Sesvete bilo vrlo uvjerljivo i time se “otreslo”  prijetnji ambicioznog protivnika. Rekli smo da je Ivanić bez Havličeka očigledno laka meta, pa su se medvjedi  omastili  u Ivaniću.

Samobor je i bez Grilla dobio  Mladost i tako su apsorvirali  prvu težu prepreku. Drugi izazov bio je Zapad ( odigrano u srijedu 12.12) i tu su pokleknuli te tako do kraja zakomplicirali trku za naslov. Samobor je nastupio bez Škare ( predviđa se dulji izostanak radi povrede ) a Zapad bez 212 visokog centra Brankovića.  Poveo je Samobor 7- pa 10-2, dobio prvu četvrtinu sa 26-20 i činilo se da će iskusniji, stariji i fizički dominantniji gosti kontrolirati susret. U drugoj četvrtini “  Samoborov jocker sa klupe Mateo Gionchetti radi seriju od 7 koševa, ali Zapad ima Dina Bistrovića  koji ubacuje 8 koševa i na poluvremenu je dva koša prednosti za Zapad- 39-37. U nastavku gledamo i nadalje dobru i zanimljivu košarku izjednačenih protivnika.  Bistroviću se pridružuje Vito Porobić sa 7 koševa ( ukupno 23) i Zapad ima vodstvo od 12 koševa prednosti ( 43-37). Presudan trenutak za Samobor je obnovljena povreda Nike  Grilla, dok je na drugoj strani iz sastava Zapada izbačen mladi kadet Filip Paponja do tada vrlo uspješan razigravač ekipe. U igru Samobor vraća Vanja Miletić pa u završnicu ulazimo sa tek 3 koša prednosti za Zapad. Završnica pripada Zapadu, Lovro Mandalinić bez kvalitetne podrške suigrača pokušava prodorima vratiti Samobor u pozitivu, ali sa druge  strane Zapad ima širinu raspoloženih srijelaca.  Porobić zabija 7 koševa Bistrović ( 27 ukupno ) je mirne ruke u finišu utakmice, ubacuje u nizu 7 slobodnih bacanja i Zapad ima još jednu pobjedu. Zanimljivo, statistika govori o izjednačenosti u svim segmentima, ali Samobor ima 18 naprama 10 skokova  a Zapad  presudnih 27,5  (22-6) naprama 12,5% ( 2-16 ) u tricama.

Prognoza 9.kola:

1. Samobor  – Ivanić .  Sve ostalo je fantazija.

2. Maksimir – Zapad   2.  Svaka čast Škrinjariću i Zadravcu, ali vjerujem u mlade igrače i njihovu energiju.

3. Sesvete – Mladost 1.  Vrlo  je logično staviti na pobjedu domaćih  koji su uvijek  burno bodreni  sa tribina i imaju dobar skor, ali mladi strateg Trninić može neugodno iznenaditi.

4. Podsused – Agens Univers  2.  Podsused je potrošio moje povjerenje, evo mi prilike za rehabilitaciju protiv realno spremnije ekipe.

5. Medveščak – Zrinjevac 1. To je derbi začelja, obje ekipe su u usponu forma i rezultata, biti će vrlo neizvjesno, Zrinjevac nije bez izgleda na uspjeh.