KOMENTAR 9. KOLA

Maksimir je apsolutno najveći tragičar lige. Tri su utakmice tijesno izgubili, i to protiv Mladosti, Sesveta a sada doma od Zapada 89 -87.  Ekipa legendarnog Ilije Matijevića bila je bolja tijekom cijelog susreta, jednostavno nametnuli su neiskusnim poletarcima Zapada svoj ritam igre, uspavali ih. Preko prvog strijelca lige Filipa Škrinjarića (26 koševa ) te preiskusnog Zadravca uspješno su  držali neizvjestan rezultat.  Kad su u završnici poveli sa 11 razlike bio je vrlo izgledan poraz gostiju, no sami si odmažu sa dvije tehničke pogreške- Škrinjariću i treneru. Zapad smanjuje, pa izjednačuje na 82-82, no danas odlični Zadravec prvo realizira dva slobodna bacanja, pa ubacuje tricu i  11 sekundi do kraja meča Maksimir vodi sa 87-84. Nevjerojatnu tricu ubacuje iz kuta skokom unazad, pod blokadom,  Cvitanović (20 koševa ), a suci dosuđuju još prekršaj pod košem nad Alanom Baričevićem u borbi za poziciju skoka. Alan je siguran realizator i Zapad odnosi bodove nesretnom Maksimiru koji je  zaslužio puno više od poraza. Zapad je tu četvrtinu dobio sa 34-21.

Konačno je u  do pobjede  došla ekipa Podsuseda, baš kad sam stavio dvojku, na Univers. Razigrao se uspješan kreator mnogih završnica Hrvoje Božić ( 19 koševa ), Ćosić je dodao 14 , a sjajni Maljić zabija za goste 23. Time je definitivno završen niz dobrih partija Universa, koji ipak kako se čini, ne mogu konkurirati za najviši plasman kraj Sesveta i Samobora.  Mladost je u posljednje tri utakmice u padu forme i rezultata, jer  nakon odlične igre protiv vršnjaka Zapada, namučili su se sa Maksimirom, izgubili su u Samoboru 64 -73, a sada ih je u prvome poluvremenu deklasiralo Sesvete sa 44-25. Ništa čudno za mladu ekipu koja igra paralelno i juniorsku ligu. Samobor je bez najvažnijih igrača Škare i Grila uništio Ivanić sa 101-51. Ta im je utakmica bila dobrodošao jednomjesečni predah do nastavka lige (26.siječnja) i oporavka te dvojice bez kojih ne bi mogli ugroziti prednost prvaka prvoga dijela lige,  Sesvete. Na ruku im ide dobar raspored u kojem su domaćini glavnim takmacima. Sa ekipom već trenira Jakša Miletić.   Zanimljiv će biti  prelazni rok koji može poremetiti postojeći odnos snaga. Baš stoga teško je već sada prognozirati ishode ;

1. Maksimir – Samobor  2.  Samobor jednostavno mora dobiti ekipu pehista bez i jedne pobjede.

2. Medveščak – Agens Univers 1,2.  Nemoguća prognoza. Apsolutno izjednačeni protivnici iako Univers bolje stoji na tablici i ima malu prednost.

3. Sesvete – Zapad 1. To je šlager kola. Hoće li  nepredvidivi Zapad bolje proći nego Mladost? Sesvete je slavilo u prvoj utakmici kad je Zapad tek tražio igru, tijekom prvenstva ekipa Ivana Jurana se dizala iz utakmice u utakmicu i sada je to drugi film. Vrlo zanimljiv dvoboj.

4. Podsused – Mladost 2. Neću žaliti ako promašim prognozu, cijenim rad naših susjeda ali ovu su sezonu previše kiksali. Mladost je trkački jača, u Podsusedu je par iskusnih lukavaca, vrijedi otići na tu utakmicu.

5. Ivanić – Zrinjevac 2. Ako se na parket vrati Havliček, onda bodovi ostaju u dvorani Žeravinec, ali bez tog igrača u prednosti je Zrinjevac.