Komentar 10.kola

Prošlo je više od mjesec dana  pauze u drugoj ligi, završen je prelazni rok. I nije bilo nekih zvučnijih transfera osim što je Rudeš napustio sa posudbe talentirani Roko Prkačin i potpisao dvojnu registraciju za nas i matičnu Cibonu.  Da će rijetko nastupiti u našem dresu vidjelo se odmah u prvome kolu kad je izostao sa derbija kola u Sesvetama  i otputovao sa Cibonom u Šibenik. No, svakako će biti zanimljivo gledati tog očigledno izvanserijskog mladog igrača, koji bi trebao  ispraviti slabost Zapadove ekipe u skoku pod košem.

Da je tako pokazao je i susret u Jelkovcu. Mladi Zapadovi igrači potpuno su podbacili u prvome poluvremenu, borci iz Sesveta rutinirano su kažnjavali svaki kiks, pokupili sve lopte pod košemi  imali  12 koševa prednosti  te se činilo se da je utakmica riješena. No, u mislima  mi je stalno bila utakmica sa Maksimirom u kojoj je Maksimir dominirao cijelu utakmicu do same završnice kad su ” klinci” tricom Cvitanovića čudesno preokrenuli rezultat doslovno u posljednjem napadu.  I opet se dogodilo da je Cibonina mladost u finišu odigrala odlično i uspjela nanijeti poraz ekipi koja pretendira za prvaka lige.  Junaci preokreta su bili Sandro Rašić sa tri trice( ukupno 3o ) i jedini igrač sa prošlogodišnjeg Zapadovog rostera Alan Baričević sa 11 u toj zadnjoj četvrtini ( od ukupno 16 ). Time je Zapad dostigao vrh tablice na kojoj su izjednačeni sa Samoborom i Sesvetama. Ako je što dobro iz ovoga a to je da je prvenstvo postalo još zanimljivije. Zapadovo i Cibonino vodstvo može biti prezadovoljno i rezultatima i jer se kroz utakmice u jačoj konkurenciji od juniorske kale i školuju mladi igrači od koji se očekuje karijera.

U Ivaniću povratak Renata Havličeka nije pomogao da se izbjegne poraz. Mladost je dobila Podsused u gostima i zaostaje jednu pobjedu za vodećom trojkom. Medveščak uvjerljiv protiv Universa, Maksimir je i dalje bez pobjede.

Prognoza idućeg kola :

1. Zapad  – Podsused 1.  U prvoj utakmici Zapad je iščupao bodove ( 77-83 ), neće ni sada biti lako.

2. Samobor – Sesvete 1.   Evo nam,  možda presudnog za plasman, susreta dva najozbiljnija takmaca. Prednost dajem Samoborcima ne samo radi domaćinstva, već radi oporavljenog i osvježenog Vanjom Miletićem respektabilnog sastava i odličnog i ozbiljnog trenera Sedlara. Zna se da je Sesvete ekipa bez prepoznatljive taktičke koncepcije, ali izuzetno homogena i srčana predvođena ponajbolji igračem lige Danijelom Papkom i dečki će dati dati maksimum  da uspiju. Takve utakmice nose niz nepredvidivih psiholoških momenata koji mogu biti presudni.

3. Mladost – Medveščak  1. Nije ovo čvrsta jedinica jer  Medveščak  je dolaskom na čelo kluba g. Jacovića krenuo puno ozbiljnije, pomeli su u prošlom kolu Univers i očekujem dobru izjednačenu utakmicu.

4. Maksimir – Ivanić 1. Evo prve pobjede Ilijinih pulena i novog trenera Zadravca. Havliček je u sastavu Ivanića, ali zasigurno je duga pauza ostavila traga, zato ovaj puta vjerujem u Filipa Škrinjarića.

5. Agens  Univers – Zrinjevac  1. Odlaskom trenera Burića i nekih igrača Zrinjevac nema potencijala za uspjeh kod  Universa.