KOMENTAR 11.KOLA

Bravo Sesvete ! Priredili su senzaciju ne radi pobjede u gostima, jer bili su lideri na pola prvenstva, već radi 19 koševa razlike kojom su potopili Samoborce za  koje sam  pretpostavljao da su krenuli u drugi dio lige oporavljeni od povreda, ali ne vidjevši samu utakmicu, vjerujem  da su psihološki pali pod teretom važnosti utakmice. Sesvete je pokazalo čvrstinu sportskog karaktera, uzdigli su se kad je bilo najpotrebnije, što nimalo nije lako nakon šoka od poraza u Jelkovcu od Zapada.  ” Nama nije bitan ovaj poraz od Zapada, nama je bitna utakmica u Samoboru ” rekao nam je trener Vouk.

U svakom slučaju ovaj rezultat je dodatno donio na zanimljivosti utrke za prvo mjesto. Sada je pred Sesvetama otvoren put jer prošli su dva teška protivnika i ne bi više smjeli nigdje kiksati. Samoborcima ostaje nada da će se to ipak negdje dogoditi jer imaju u odnosu na Sesvete +6 radi pobjede u Jelkovcu od 25 koševa razlike ( 63 -92 ) pa bi bili u prednosti u slučaju bodovnog poravnanja. Naravno pod uvjetom da sve do kraja dobiju, a to baš i neće biti lagano za šokiranu ekipu.

Zapad je teško došao do bodova protiv Podsuseda. Ponovno, baš kao protiv Maksimira i Sesveta, upali su mladići u zamku iskusnijih- dozvolili su protivniku da kreira igru prema svojim željama-polako oko reketa pa otvoreni šut. I to je odlično koristio Podsused, trpali su izvana, pa napadali visokog Brankovića. Takvo mučenje je trajalo sve dok se trener Juran nije odlučio za presing i tada je Podsused posustao, ušao u pogreške i nije više zabijao sa vanjske linije.

Da Zapad ima širinu klupe pokazalo se i ovaj puta ulaskom Majcunića, Škare i Paponje koji su odlično odradili  svoju minutažu. Sa utakmice su izostali  ponajbolji strijelac ekipe Bistrović te pozdani Gnjidić, no prvi puta zaigrao je  Roko Prkačin i sa svojih 27 koševa pokazao da će biti osjetno pojačanje. Prebrzo zarađene dvojbene osobne iznervirale su Sandra Rašića ( 19 ), koji je proradio sa tri vezane trice u drugome poluvremenu  Kod Podsuseda najučinkovitiji je bio Ćosić ( 17 ) koji se naigrao pod košem kraj znatno viših igrača Zapada.

Pogodio sam da će Maksimir doći do prvih bodova. Treći  strijelac lige Filip Škrinjarić  27 – Havliček tek 12, ( veterani Zadravec 17- Grobotek 21 koš.).

Pogođen je i rezutat Univers -Zrinjevac. Zrinjevac će u nastavku teško do bodova.

Mladost je ubacila čak  111 koševa Medveščaku i biti će zasigurno glavna prepreka Sesvetama u pohodu do prvoga mjesta. Naravno i Zapadu i Samoboru. Zapad ima vrlo mladu ekipu koja je spretno i sretno došla do nekih pobjeda, tu su oscilacije u igri razumljive, i zato je trenutni plasman ekipe za nas ugodno iznenađenje. Na brojna pitanje o ambicijama odlaska u viši rang, odgovor je isti  kao i na početku sezone ; takva razmišljanja i plan ne postoje, plan je kroz ligu koja je jača od juniorske razvijati potencijalne talente, a odluke će se donositi ako se ukaže prilika i potreba, naravno u dogovoru sa klubom partnerom Cibonom.

Prognoza 12 kola :

1. Zrinjevac – Mladost 2.  Prednost gostima.

2. Ivanić – Agens Univers 2.  Matija Maljić je uz Papka prvo ime lige,  Ivanić posustaje.

3. Podsused – Samobor 2.  Ovo je teško gostovanje za uzdrmani Samobor, jer ako žele ostati u teoretskim izgledima da poprave propušteno moraju pobijediti. Poraz bi ih definitivno izbacio iz utrke. Rješenje za dobitak je očita nedovoljna priprema domaćina koji redovno pada u završnici.

4. Sesvete – Maksimir 1. Jedinica iz respekta prema dosadašnjim rezultatima ali Maksimir igra sve bolje i neće biti lak protivnik.

5. Medveščak – Zapad 1,2. Vrlo teško gostovanje za nepredvidivu ekipu mladih Ciboninih nada. Medveščak ima četvrtog strijelca lige Demiana Balaška, pa Luku Sunaru, Frana Jacovića i Devčića, i igraju sve bolje. Neizvjesna i zani- ljiva utakmica.