KOMENTAR 12.KOLA

Kakva završnica utakmice Medveščaka i Zapada! Pravi triler odigrao se u posljednjih 5 minuta, pri rezultatu 91-80 za Medveščak i kada se činilo da je prednost nedostižna Zapad se ipak vraća serijom do  – 1 ( 99-100). Cvitanović promašuje zicer za vodstvo Zapada i  u kontri kazna slijedi -Fran Jacović ubacuje tricu, opet lovi priključak Sandro Rašić sa tri realizirana slobodna bacanja, no tada sudac Kruljac dosuđuje nepotrebno Dini Bistroviću tehničku radi primanja za glavu kod dosuđenog prekršaja. Sada je 106-102, Porobić smanjuje tricom na 106-105, no Balaško odgovara na isti način za 109-105, potom i Rašić ubacuju tricu  za 109-108, Zapad 27 sekundi do kraja nepotrebno brza sa šutem i Medveščak iz slobodnih bacanja povisuje na konačnih 111-108.

Zapad je igrao radi bolesti i odsustva kadeta radi utakmice sa Šibenikom sa samo 6 igrača. To  sportski potez jer mogli su tražiti odgodu, no to nije alibi za vrlo loše odigranu obranu, jer danas fantastični dvojac Medveščaka  postigao je ukupno 70 koševa (Demian Balaško je ubacio 40 a Fran Jacović 30 i Sunara 14 ). Kod Zapada Vito Porobić 37 , Sandro Rašić 34, Cvitanović 23 koša, no  nisu ovaj puta imali pomoć prvog strijelca Dine Bistrovića koji je ubacio samo 4.

Uvijek se postavlja pitanje kako će igrati Sesvete bez sjajnog Danijela Papka ? E pa evo odgovora  – Sesvete ja svladalo neugodni  Maksimir i tako zadržalo prvu poziciju. Veseli me što je najbolji strijelac kod pobjednika bio prošlogodišnji kapetan Zapada Franko Dugandžić.

Mala digresija;

Zanimljiv poziv stiže iz HKS-a na predavanje dr. Slavka Trninića sa temom “Program cjelokupnog razvoja mladih igrača od U8-U19″ koje će se održati u Solinu na dan finala kupa Krešimira Ćosića. Zanimljiva je i preporuka da se odgode utakmice mlađih kategorija i da treneri odu u Solin. Očigledno kancelarija ne zna da je to vrlo nezgodno radi novih termina odigravanja ( vjerojatno u tjednu ) i da klubovi baš nisu pri novcu. Tako zanimljivo predavanje vrsnog stručnjaka treba održati u Zagrebu, Osijeku Rijeci, Puli bez troškova za klubove i odgode utakmica. O internetskoj snimci da i ne govorimo.

Ivaniću nije pomogao ni Havličekovih  nevjerojatnih 45 koševa jer Univers nosi bodove iz Žeravinca.

Mladost je održala priključak sa vodećima, prema očekivanjima savladan je Zrinjevac sa 82-73. ( Čubrilo 23, Brzović 17 koševa ).

Samobor je početkom drugoga poluvremena došao do dostatne zalihe za miran kraj utakmice protiv Podsuseda.

Prognoza 14.kola :

1. Mladost – Univers   1.  Kod Mladost je isti problem kao kod Zapada- angažman mladih igrača na više frontova, što će se osobito odraziti u završnici prvenstva, no sada vjerujem u pobjedu Mladosti.

2. Medveščak – Podsused 1.  Balaško i Jacović su strašan tandem- senzacija prvenstva i uz pomoć  Sunare u prednosti su pred gostima.

3. Samobor – Maksimir 1.  Sve ostalo bio bi šok za već temeljito uzdrmane Samoborce, ali sjetimo se dobrih igara Maksimira u gostima, zato neće to biti laka utakmica za Samobor.

4. Zapad – Zrinjevac   1.   Novi test sazrijevanja za mlade igrače jer ne može se biti “napaljen” samo protiv zvučnih imena i favorita.

5. Sesvete – Ivanić 1.  Ne sumnjam u domaće,  eventualno i bez Papka.