Komentar 13. kola

Vodeći dvojac Sesvete i Samobor novim su pobjedama održali stečene pozicije – Samoborci su ubacili impresivnih 122 koša Medveščaku, a Sesvete je ponovno sa Papkom (22 ) i  dobiva Ivanić ( 81-65 ) kome nije pomoglo  Havličekovih  31. Univers  je pobjedio Mladost u gostima i uspio doći na podjelu 4 i 5 mjesta. Za Mladost  smo rekli da je kao i Zapadova juniorska ekipa sklona oscilacijama, što se upravo sad pokazalo točnim. Ubacili su skromnih 52 koša a primili 77. Ponovno su nositelji Universovog uspjeha bili Luka Cindrić sa 21 i Maljić sa 19. koševa. Maksimir se dočepao druge pobjede – dobili su Podsused 88-75.  Na  dnu ljestvice su  sada Ivanić i Maksimir sa po 2 pobjede, Podsused ima 3,  a Zrinjevac  4.

Kad je Zrinjevac poveo s šokantnih 17-2 protiv Zapada, te silno rastrčan i efikasan potpuno zbunio protivnika koji je u utakmicu ušetao onako ležerno kao da su na seminaru o uzgoju tulipana, a ne na meču u kojem se treba dobro oznojiti da bi se uspjelo,  pobojali smo se raspada sistema kod Zapada. Ekipa igra na par frontova, nedostaju Bistrović, Prkačin, Sedlo si je uzeo godišnji, i mladići lako pucaju. Zrinjevac je dominirao sve do poluvremena ( 47 – 40), a tada se Zapad boljom  obranom potpuno rezultatski vraća. Zrinjevac se zahvaćen nervozom dekoncentrira i umara, i Zapad knjiži nove bodove. Kod Zrinjevca,  prije svih do preokreta Jurišić, Habazin, Martinac  i Popović, kod Zapada pamtimo odlično drugo poluvrijeme Gnjidića, bljeskove Cvitanovića  ( 22 )  i konačno efikasnog diva Brankovića ( 17 koševa ).

Prognoza 14. kola :

1. Zrinjevac – Samobor 2  Favorit se zna.

2. Ivanić – Mladost 1, 2.  Mladost protiv iskustva. Ivaniću su potrebni bodovi spasa i silno će ih se truditi ugrabiti od nestabilne ekipe koja oscilira od odličnog do lošeg. U nastavku  raspored je Ivaniću  pretežak  – Medveščak, Samobor, Zapad i Podsused, i ovo im je realno zadnja šansa.

3. Agens Univers – Zapad 1,2.  Domaći su dostigli na tablici Mladost i sad  bi mogli do dobrog plasmana  upravo preko Zapada i neće dozvoliti da Zapad omete tu kalkulaciju. No i Zapad se nešto pita i evo nam derbija kola.

4. Podsused – Sesvete 2. Šansa Podsuseda je upravo protiv ekipa koji nemaju izrazito jaku centarsku liniju, pa ako fizički izdrže u dvobojima sa vanjskim igračima, mogu prirediti iznenađenje. Dvojka iz respekta prema vodećima, ali  iznenađenje je moguće. Sesvete je svjesno prilike koju nikako ne smiju propustiti, i ne dozvoliti ponovno priključak Samoborcima koji imaju bolji međusobni omjer koševa .

5. Medveščak – Maksimir 1.  Zanimljiv dvoboj začelja u kojem je Medveščak u maloj prednosti radi domaće dvorane, a Jacović i Balaško protiv Zadravca i Škrinjarića su jaki aduti na vagi trenutne inspircije i srca aktera ovog važnog meča za rasplet na dnu ljestvice,. Eventualnom pobjedom Maksimir bi utekeo Ivaniću, a Medveščak je već siguran u opstanak, puno dalje sa obzirom na skromnu zalihu bodova ne može, dakle dečki igraju opušteno iz gušta.