KOMENTAR 15.KOLA

Sesvete je pobjedom protiv Medveščaka korak bliže naslovu. Povoljan im je raspored, ali sve tri utakmice su im gostujuće -Zrinjevac, Univers i Mladost. Prvi protivnik Zrinjevac  lagano je dobio Ivanić,  osigurali su opstanak i u dobrom raspoloženju dočekuju priliku za dokazivanje.  Zapaprili su Samoboru u 14. kolu sa 79-71,  pa im ne bi trebalo nedostajati samopouzdanja. Samobor je nadigrao doma Agens Univers, no Sedlarova ekipa je prokockala i ovo prvenstvo, šanse su im samo teoretske. Podsused je limitirao Havličeka na 13 koševa, veseli me 15 koševa lanjskog igrača Zapada Luke Župana, igrača dobrog šuta i fizičkog potencijala, ali sa problemom povjerenja u vlastite mogućnosti. Ivanić  je najozbiljniji kandidat za začelje tablice, imaju dvije pobjede kao i Maksimir ali još 4 utakmice -zaostalu sa Mladosti ( dobili u nedjelju i upisali treću objedu ! ), pa dolaze Zapadu i Medveščaku gdje će također teško do bodova, pa u zadnjem kolu im dolazi Samobor. Težak raspored. Ilijin Maksimir već ima iskustva spašavanja u zadnji tren. U idućem kolu gostuju kod neugodnog Universa, pa im dolazi Mladost i na koncu su u Ciboni kod Zapada. Pravi košarkaški triler koji to možda i nije s obzirom na pravila oko ispadanja klubova iz viših liga, pa možda neće nitko ispasti ?!

Prognoza 16.kola:

1. Zrinjevac  – Sesvete 2.    Težak ispit za Sesvete, tekma iz gušta za Zrinjevac. Zanimljivo.

2. Agens Univers – Maksimir 1,2.   Maksimiru gori pod nogama, Univers bez pravog motiva.

3. Medveščak – Podsused 1.   Medveščak je ipak više pokazao u finišu prvenstava, dobili su Zapad, namučili Sesvete kao i Podsused koji je izgubio tek u produžetku- dajem malu prednost domaćem timu.

4. Zapad – Ivanić  1.  Sve ostalo bilo bi prvorazredno iznenađenje. Ivanić može igrati na iskustvo no ne i na trku, pa ako nametnu spori tempo mogu parirati, u protivnom Zapad je prebrz.

5. Mladost – Samobor 1,2  Tko tu može znati pobjednika, jer radi se o dvije nepredvidive ekipe- o Samoborcima sve znamo, no ako se Mladosti, koja se troši na više frontova pojavi zamor ili ako im se u slučaju pobjede nad Zapadom ( utakmica Mladost -Zapad igra se u utorak 5.3. ) otvori mogućnost priključka vodećima i dobar plasman, tada je to mali derbi.