KOMENTAR 16.KOLA

Sesvete je uspješno svladalo  još jednu prepreku do osvajanja naslova, U gostima kod Zrinjevca nakon 12-14 u prvoj četvrtini, otklonili su sve dvojbe sa 20-10 u drugoj i završili sa konačnih 62-53. Neefikasna ekipa, a to je ovom prilikom bio  Zrinjevac, ne može očekivati pobjedu sa samo  53 postignuta koša.

Mladost je očito u krizi radi izostanka važnih igrača, vidjelo se to i protiv nekompletnog Samobora, koji odnose bodove iz Doma košarke Cedevite. Završilo je 85-73 za goste.

Univers je dobio Maksimir što uz činjenicu da ne ispada nitko iz lige i nema preveliku važnost, kao i susret za prestiž Medveščaka i Podsuseda, ekipa sa sredine tablice, u kojoj je u samoj završnici bio spretniji Podsused.

Zapad je u utorak odigrao zaostalu utakmicu sa Mladosti. Bio je to odličan meč, usprkos visokoj pobjedi Zapada protiv znatno oslabljene Mladosti ( izostala su im 4 igrača ), jer smo vidjeli raskoš talenta mladih igrača od kojih ćemo dobar broj vidjeti uskoro u prvim ekipama i koji predstavljaju budućnost hrvatske košarke. Bila je to revija dobrih asistencija, trica i blokada. Kod Mladosti izvrstan Ante Brzović sa 33 koša, Zapad predvodi Sandro Rašić sa 24, Buljević 14, Danko Branković caruje u reketu.  Tako je Zapad uzvratio za poraz u prvome dijelu prvenstva. Tih 1-1 je i najpravednije. Ulazak mladih igrača Cibone u 2 ligu kroz suradnju sa Zapadom pokazao se kao odličan potez, koji Cedevita kroz Mladost vuče već godinama, jer  juniori nemaju tako jake protivnike u svojoj ligi. Očigledan je pojedinačni napredak igrača i same ekipe kroz prvenstvo i to je odlična prilika da vodstva klubova spoznaju prave mogućnosti potencijalnih prvotimaca.

U subotnjoj utakmici protiv Ivanića nije bilo potrebnog nadahnuća kao protiv gradskog rivala Mladosti, ali nakon što su prvome poluvremenu upali u zamku sporije hakl-igre gostiju, u drugome poluvremenu su stvari došle na svoje, što rezultat od 89-61 jasno govori. Atrakcija večeri bio je veteran Grobotek sa 31 košem i serijom trica, zasjenivši tako kilera Renata Havličeka koji je ubacio za njega preskromnih 7 koševa. Danko Branković je nastavio sa dobrim igrama, dijelio je banane i držao obranu, te ubacio 15 koševa. Vratio se u formu prvi strijelac Dino Bistrović ( 24 ) , u odsutnosti Sandra Rašića preuzeo odgovornost za dalekometne ubačaje i preokrenuo rezultat serijom trica.

Prognoza 19.kola;

1. Maksimir – Mladost 1. Domaći čuveni teren sa spužva- koševima i problemi u redovima Mladosti, govore u prilog Maksimira.

2. Samobor – Zapad 1,2. Mala prednost mome Zapadu, radi forme koja je u usponu, dok Samobor nije u najboljem raspoloženju a imaju i probleme sa povredama igrača. U svakom slučaju očekujemo zanimljivu utakmicu.

3. Medveščak – Ivanić  1. Poraz protiv Podsuseda ostavlja trag, ali vjerujem u Balaška i društvo.

4. Podsused – Zrinjevac. 1. Harapin i ekipa su favoriti.

5. Univers – Sesvete 2. Opet težak ispit za Sesvete, ne smiju kiksati, no dečki igraju na granici fanatizma i zaslužuju još  jednu pobjedu.