KOMENTAR 17.KOLA

Porazom u Samoboru Zapad je promovirao Sesvete kao prvaka druge kolo prije kraja.  Tako sada Sesvečani mogu mirno odigrati protiv oslabljene Mladosti i čekati kvalifikacije za prvu ligu u kojima će se 5 klubova boriti za dva mjesta.

Već dolaskom na utakmicu u Samobor sa samo 7 igrača ( kadeti su igrali dramatičnu utakmicu sa Cedevitom u kojoj su umalo nadoknadili minus od 30 koševa zaostatka )  Zapad je znatno umanjio šanse za dobar rezultat protiv također nekompletnog Samobora ( prvenstveno im je nedostajao ponajbolji Grill ). Pokazalo se to i na parketu- odlična igra Zapada u prvome djelu i dobiveno poluvrijeme sa 5 koševa prednosti, ali kad se umorio sjajni razigravač Gnjidić, a Samoborci se rastrčali, umorni Zapad ulazi u niz pogrešaka i Samobor dobiva sa plusom iznad 9 koševa sa koliko ih je Zapad dobio u prvome dijelu, tako da će u slučaju istih bodova  Samobor osvojiti drugo mjesto.  Bila je to vrlo dinamična i zanimljiva utakmica u kojoj je Zapad imao u prvome dijelu raspoloženog šutera Sandra Rašića, a kod Samobora je najučinkovitiji bio sa 20 koševa Lovro Mandalinić, od kojeg smo očekivali veći napredak nego što je pokazao u ovome prvenstvu. Bila je to i oproštajna utakmica dugogodišnjeg i pouzdanog igrača Samobora Šiloboda.

Sesvete je ponovno uspješni u gostima, za tri koša bili su bolji od Universa i zasluženo su prvi.

Maksimir je upisao treću pobjedu i to protiv raštimane Mladosti koju pred završnicu ABA lige u Slavonskom Brodu ( u polufinalu igra sa Cibonom ) muče brige oko ozljeđenih igrača. Pogodili smo i pobjede Podsuseda i Medveščaka.

Prognoza 18.kola ;

1. Ivanić – Samobor 2  Kvaliteta igrača je na strani gostiju, i ponovi li Samobor igru sa Zapadom može do bodova koji im donose utješno drugo mjesto.

2. Univers – Podsused 1 Utakmica iz gušta, mala prednost Universu.

3. Zapad – Maksimir 1.  Zapad mora završiti vrlo uspješnu sezonu pobjedom nad ipak sporijom ekipom Maksimira.

4. Mladost – Sesvete 2.  Prvaci su u daleko boljoj formi.

5. Zrinjevac – Medveščak 1. J0š jedna tekma iz gušta, prednost Zrinjevcu.