SURADNJA SA CIBONOM

Prije dvije sezone za seniore Zapada igrala je juniorska ekipa Cibone pod trenerskim vodstvom Ivana Jurana koji je upravo na početku te sezone prešao iz Zapada u Cibonu. Na klupi su još bili Porin Poredoš kao pomoćni trener i Davor Poredoš kao službeni predstavnik kluba.  Od igrača Zapada ekipu je pojačao iskusni Alan Baričević. Mlade nade Cibone i hrvatske košarke odigrale su odlično ligu i na kraju podijelili drugu poziciju sa Samoborom koji se plasirao u prvu ligu. Te su sezone juniori Cibone osvojili i ABA ligu pobijedivši  u završnici favoriziranu beogradsku Crvenu Zvezdu, čemu je zasigurno pridonijelo i iskustvo igranja u drugoj ligi, jer u juniorskoj osim Cedevite i nisu imali ravnopravnog protivnika.

Nova ponuda Cibone za nastavak suradnje je i kompliment Zapadu za profesionalno odrađenu predlanjsku sezonu, ali i pomoć Zapadu da se još više posveti radu sa mlađim kategorijama i oslobodi termine u dvoranama koji su bili namijenjeni seniorskoj ekipi. Sada je dogovoreno da će Zapad dati u roster ekipe svoje talentirane juniore koji će tako dobiti priliku za daljnji napredak.

Treba naglasiti da Zapad nastavlja sportsku suradnju sa Cibonom kao i sa dugogodišnjim partnerom Cedevitom, pokazujući da je to jedini ispravan put suradnje među klubovima u cilju napretka košarke i stvaranja mladih kvalitetnih igrača.

Ovom suradnjom rastajemo se sa trenerom Zvonimirom Perićem, koji je došao na početku prošle sezone iz Cibone sa kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji kadeta. Perić je odradio sezonu u Zapadu rezultatski više nego uspješno jer je nakon što je okupio vrlo mladu seniorsku ekipu završio na prekinutom prvenstvu na 5. mjestu, a sa juniorima je  kroz teške kvalifikacije ušao u Prvu juniorsku ligu. Trenerski rad nastavlja u Zapruđu.